Nemzetközi foci

Nagy botrány van kibontakozóban Owen új könyve miatt

Alan Shearer után David Beckham is kapott egy nagy pofont a Liverpool-legendától.

Szeptember 5-én kerül a polcokra a korábbi klasszis, Michael Owen új életrajzi könyve, melynek első visszhangjai nem sikerültek éppen jóra. A játékos a könyvben állítottak miatt a Twitteren veszett össze korábbi csapattársával, Alan Shearerrel, míg a legújabb nyilvánosságra került részletek arról árulkodnak, hogy David Beckhamhez is lesz néhány keresetlen szava.

Owen Shearerről azt mondta, korábban jó volt a kapcsolatuk, de amikor 2009-ben Shearer ideiglenesen kinevezett menedzserként tért vissza a Newcastle Unitedhez – ekkor Owen is ott játszott –, akkor minden megromlott. A csapat pocsék szezont futott, kiesett az idény végén, amit részben a szerződéshosszabbítást elutasító csatár nyakába akartak varrni.

Ebből aztán szópárbaj alakult ki a felek között a Twitteren, melyben a többek között Shearer klubhűségét is megkérdőjelezte korábbi barátja.

Kapott a könyvben azonban a másik angol legenda, David Beckham is. Owen ugyanis azt mondja, Beckham „minden angol játékost cserben hagyott” az 1998-as világbajnokságon, amikor kiállíttatta magát az argentinok ellen – feleslegesen utána rúgott az ellene szabálytalankodó Diego Simeonénak. A nyolcaddöntőben végül a dél-amerikaiak tizenegyesekkel bizonyultak jobbnak a 2-2-es játékidőt követően – éppen Shearer és Owen jegyezte az angol gólokat, ők ráadásul a büntetőiket is belőtték. Owen szerint Beckham gyerekesen viselkedett, aki vébét akar nyerni, az egy ilyen hibát nem engedhet meg magának.

Kiemelt kép: Imaginechina/AFP

Olvasói sztorik