Nemzetközi foci

Nincs jó hangulat a Barcelona öltözőjében

Lapértesülés szerint a Neymar-ügy és a bajnoki rajt eléggé felkavarta a csapatot.

Meghiúsult az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain nagy nyári üzlete, Neymar nem igazolt vissza a katalánokhoz. A hónapokon át tartó szappanopera több fejezete is azt vetítette előre, még a nyáron egyezségre juthatnak a felek, ám végül a brazil csillag maradt Párizsban.

A legutóbbi hírek szerint egyetlen játékoson, Ousmane Dembélén csúszott el az ügylet, bár a sajtó több nevet is bedobott, mint esetleges cserejátékos. A Marca szerint ennek is köszönhetően most nem igazán jó a hangulat a katalánok öltözőjében.

A lap azt írja, a játékosok nem elégedettek a nyári erősítésekkel, többen is számítottak volna Neymar visszatérésére, az MSN (Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar) ismételt összeállására. Az sem tett jót a hangulatnak, hogy az ügyletbe az elsők között bevont Ivan Rakiticet sem nyűgözte le a klub vele szemben tanúsított viselkedése – ő a hírek szerint végleg került volna a PSG-hez –, ráadásul Ernesto Valverde is mellőzte őt a szezon első bajnokijain, állítólag éppen amiatt, mert már nem számoltak vele a folytatásban.

Mindehhez hozzájön, hogy Lionel Messi nélkül az első három bajnokin csupán négy pontot sikerült gyűjteni, ami a Marca szerint tovább rontott a hangulaton, ezért is jön most jól az együttesnek a válogatott mérkőzések miatti szünet.

Kiemelt kép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik