Nemzetközi foci

Egy szerződés záradéka okoz izgalmakat az FC Barcelonánál

Számolgatnak a szurkolók, Carles Pérez hamarosan felkerül az első keretbe.

A 2019-2020-as bajnokság egyik nagy felfedezettje az FC Barcelonánál a fiatal spanyol csatár, Carles Pérez.

Ernesto Valverde vezetőedző az előszezonban és az első három bajnokin is számított a B csapat játékosára. Pérez hamarosan azonban az első csapat játékosa lehet, ehhez már csak öt találkozón kell pályára lépjen – írja az eurobarca.hu.

Nincs jó hangulat a Barcelona öltözőjében
Lapértesülés szerint a Neymar-ügy és a bajnoki rajt eléggé felkavarta a csapatot.

Valverde nehéz helyzetbe került, ugyanis Philippe Coutinho, Malcom és Rafinha Alcantara távozásával négy támadó maradt a keretben, név szerint Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann és Ousmane Dembélé (a másik csodagyerek, a 16 éves Ansu Fati még az utánpótláshoz tarotzik).

Ez a szám könnyen és hamarosan ötre növekedhet, ugyanis Pérez szerződése tartalmaz egy olyan záradékot mi szerint, ha a fiatal szélső hét mérkőzésen pályára lép a felnőttcsapatban, és ezeken minimum 45 perchez jut, az első keret tagjává válik.

Pérez jelen pillanatban két ilyen mérkőzéssel rendelkezik, plusz az első fordulóban a Bilbao ellen 14 percet töltött a pályán, amelyhez ha nem játszik egy félidőnyit valamelyik meccsen, az ott szerzett ideje hozzáadódik és ilyen formában is gyűjtögetheti a szerződéséhez szükséges mérkőzésszámokat.

Pérez mostani szerződése 2020. június 30-ig szól két év opcióval, de a klub képviselői már felvették a kapcsolatot a játékos képviselőivel, hogy meghosszabbítsák a kontraktust 2022 júniuásig.

Kiemelt kép: Jose Breton / Pics Action / NurPhoto

Olvasói sztorik