Nemzetközi foci

Eddig több mint egymilliárdot keresett a Fradi a nemzetközi kupákban

Jól megy a csapatnak, jönnek is az UEFA-pénzek.

A Ferencváros eddig több mint egymilliárd forintot keresett azzal, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából indulva bejutott az Európa Liga csoportkörébe – írja az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a magyar klub a BL-selejtező első három körében összesen 1.14 millió eurót (376 millió forint) gyűjtött, az Európa Liga-főtáblára jutásért pedig további 2.92 millió eurót (964 millió forint) kap.

A második számú európai kupasorozat csoportkörében minden győzelemért 570 ezer eurót (188.2 millió forint), és minden döntetlenért 190 ezer eurót (62.7 millió forint) fizet az UEFA. A csoportgyőztesként továbbjutó csapatok egymillió eurót (330 millió forint), a második helyen továbblépők 500 ezer eurót (165 millió forint) kapnak. A klubok bevételét a jegyeladásból befolyó összeg és a televíziós közvetítési díjak is gyarapítják.

Az Európa Liga összdíjazása a mostani szezonban 560 millió euró (185 milliárd forint).

A MOL Fehérvár FC az előző idényben több mint 10.5 millió eurót (3.4 milliárd forint) keresett azzal, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójából átkerült az EL-csoportkörbe, majd ott a harmadik helyen végzett.

A 2019–2020-as csoportkör sorsolását 13 órakor tartják Nyonban.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik