„Nem akarok másodedző lenni” – Thierry Henry még bízik a sikerben

Monacói távozása óta öt ajánlatot is kapott, de csak vezetőedző lenne.
Kapcsolódó cikkek

Thierry Henry még mindig bízik abban, hogy sikeres edző válhat belőle, annak ellenére, hogy első munkája januárban, húsz mérkőzés és három hónap után csúfos véget ért: a Monaco vezetősége ugyanis kirúgta.

Hét hónappal azután, hogy legutóbb kispadon ült, Henry úgy nyilatkozott, szeretne visszatérni a futball vérkeringésébe, és már több ajánlatot is kapott.

Mondd, hogy őrült vagyok, de szeretem a futballt, és még mindig hiszek abban, hogy sikeres edző lehetek

– nyilatkozta a Telegraphnak.

„Nem gondolok a fájdalomra vagy a kudarcra. Nem szeretem a könnyű feladatot, csak rajtam áll, hogy megvalósítsam az elképzeléseim. Ugyanígy éreztem, amikor játékosként az Arsenalhoz szerződtem, vagy amikor Roberto Martínez mellett a belga válogatottnál munkát vállaltam. Ez egy evolúció. Miután távoztam a Monacótól, a telefonom négy hónapig nem csengett. Aztán hirtelen öt hívás érkezett. Néhány nem az volt, amit kerestem, de akadt másodedzői ajánlat is. De azt nem vállalhattam el, hiszen mi lesz a stábommal. Van néhány srác, aki miattam hagyta ott a munkáját, mit mondanék nekik? Hogy bocsi, de másik munkám akadt? Nem akarok másodedző lenni, első számú szeretnék lenni.”

Henry nem sajnálja, hogy tavaly elvállalta a monacói munkát, inkább hálás, hogy lehetőséget kapott abban a klubban, ahol elkezdte a pályafutását. De hozzátette, a legközelebbi munkát alaposan át fogja gondolni.

Kiemelt fotó: VALERY HACHE / AFP