Nemzetközi foci

Száműzte játékosát a Mol Fehérvár – ezzel vádol a román szövetségi kapitány

Komoly állításokat fogalmazott meg Rus Adrián kapcsán Cosmin Contra.

„Hihetetlen!” – ezzel a felütéssel kezd a román sport.ro cikke, amelyben a Mol Fehérvár FC játékosának, Rus Adriánnak a sorsát elemzik. Így folytatják: „Magyarország el akarja lopni Adi Rust”.

Az írás szerint a középső védőt, aki a nyáron 700 ezer euróért szerződött a fehérváriakhoz a Sepsi OSK-tól, azért száműzték a második csapathoz, mert nem hajlandó elutasítani a román válogatottat a magyar kedvéért.

Ezt egyébként nem a lap újságírója, hanem a román szövetségi kapitány, Cosmin Contra állítja, aki számítana rá már az idei Eb-selejtezőkön Málta és Spanyolország ellen.

Rus lejátszott két meccset, majd a második csapathoz irányították. Egyre kényesebb a helyzet, hiszen a magyar válogatott szeretné őt megszerezni. Beszéltem vele, elmondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, mielőtt meghívót küldtem neki. Azt mondogatták: szükségünk van rád, bla, bla, bla… Jelezte a fehérváriaknak, hogy a román válogatottban képzeli el a jövőjét, ahol az U21-es csapattal már szép pillanatokat élt át. Miután beszélt velem telefonon, a klub reagált, elküldték a második csapathoz. Ennek ellenére meg fogom hívni, nagyon kedvelem a játékát, jó képességű labdarúgó

– fogalmazott Contra. A fehérváriak egyelőre nem reagáltak a vádakra.

A Szatmárnémetiben született Rus Romániában nevelkedett, majd 2015 augusztusában Magyarországra igazolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályú Fehérgyarmat játékosa lett. Fél évvel később a másodosztályban szereplő Balmazújvároshoz került, a csapattal a szezon végén a bajnokság második helyén végeztek, ezzel feljutottak az élvonalba. A 2017-2018-as évadban harminc bajnokin lépett pályára az NB I-ben, de a Balmaz végül kiesett az idény végén, így került a Sepsi OSK-hoz.

812 millió forintot ér az NB I legértékesebb labdarúgója
A fehérvári Loic Nego megelőzte a fradista Isaelt.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik