Magyar foci

812 millió forintot ér az NB I legértékesebb labdarúgója

A fehérvári Loic Nego megelőzte a fradista Isaelt.

812 millió forintra növekedett a Fehérvár francia-magyar focistája, Loic Nego értéke, amivel a magyar élvonal legértékesebb játékosa lett – írja a Bors. Az erre specializálódott Transfermarkt már 2,5 millió euróra becsüli Negót, aki azok után, hogy tavaly a Chelsea kapuját is bevette az Európa Ligában, mesterhármassal indította az új idényt.

Kovács Zoltán: Van egy klub Magyarországon, amely a működése alapján beférne a Bundesligába
A Vaduz elleni kiesésről és a Petrjak-ügyről is beszélt a fehérvári klubvezető.

Eddig a Fradi légiósa, Isael számított az NB I legértékesebb focistájának, ám a brazil értéke 715-ről 585 millióra csökkent.

Érdekesség továbbá, hogy a magyar élvonal legértékesebb focistáinak a listáján az első húszba egy kivétellel csak a Fehérvár és a Fradi focistái fértek be.

Egyedül a Népligetből nyáron a Honvédba visszaigazolt Davide Lan­zafame lóg ki a sorból, aki 487 millió forinttal holtversenyben a negyedik he­lyen áll két korábbi csapattársával, az ukrán Ihor Haratinnal és a szlovén Miha Blaziccsal.

Az első tízben nincs magyar játékos.

Ami a csapatokat illeti, nem történt változás az élen: 6,63 milliárd forinttal továbbra is az FTC kerete a legértékesebb – immár július óta, amikor a jelenleg 6,49 milliárd forintra becsült Fehérvárt előzte meg.

Kiemelt kép: Szaniszló Róbert/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik