Nemzetközi foci

Ronaldo beszólt az egész futballvilágnak

Szerinte értelmetlen az eszeveszett költekezés.

A Juventus világklasszisa, Cristiano Ronaldo éles kritikát fogalmazott meg a modern futballban tapasztalható mérhetetlen költekezéssel kapcsolatban. A portugál Európa-bajnok szerint sok játékos közel sem ér annyit, mint amennyit kifizetnek értük a topcsapatok.

Nehéz kiszámítani a modern labdarúgást. A klubok sokat kockáztatnak, megváltozott a futball világa.

Ronaldóért 2009-ben világrekordot jelentő 94 millió eurót fizetett a Manchester Unitednek a Real Madrid, míg 2018-ban 100 millió euróért csatlakozott a Juventushoz.

Terminátorként darálja le a meccseket a Liverpool csatára
63 meccs 373 nap alatt, ráadásul gólok minden mennyiségben.

Csak ezen a nyáron honfitársáért, a 19 éves Joao Félixért 126 milliót adott az Atlético Madrid, Antoine Griezmannért 120 milliót a Barcelona, míg Eden Hazard-ért kereken 100-at a Real Madrid.

A védők közül Harry Maguire 87 milliót ért a Manchester Unitednek, a 20 éves Matthijs de Ligt 85,5-öt a Juventusnak, Lucas Hernández pedig 80-at a Bayern Münchennek.

Manapság már bármelyik játékos elkelhet 100 millió euróért, anélkül, hogy mutatna valamit. Több pénz van a fociban: egy kapusért vagy középső védőért is kifizetnek 70 vagy 80 milliót. Nem értek egyet ezzel, de ilyen világban élünk, ezért ezt tiszteletben kell tartanunk

– fogalmazott Ronaldo.

Kiemelt kép: Marco Bertorello/AFP

Olvasói sztorik