Nemzetközi foci

Óriási szólóval tette le a névjegyét az új Atlético-sztár

A nyáron nagy változáson átesett Atlético Madrid győzelemmel kezdte a spanyol bajnokságot, de a Getafe elleni meccs nem volt könnyű menet.

Az első félidő közepén az egyik új szerzemény, a BL-döntős Tottenhamtől megvett Kieran Trippier remek beadással kínálta meg Álvaro Moratát, aki fejjel szerzett vezetést az Atléticónak.

Aztán a videobíró segítségével emberelőnybe került a hazai csapat, Jorge Molina elég csúnyán rátaposott Thomas Partey lábára, ami a bírónál elsőre csak sárgát ért, de a videozás után bepirult.

A forgatókönyv percek alatt módosult ismét, az Atlético által Brazíliából szerződtetett Renan Lodi csinált óriási butaságot, egy perc alatt két sárgát is begyűjtött, ezzel kiegyenlítődött a létszám.

A második félidőben a 126 millió eurós igazolás, a portugál csodagyerek, Joao Félix villant, egy köténnyel indította a nagy szólóját a saját térfeléről, aminek a végén csak szabálytalanul tudták megállítani, így büntetőt kapott az Atlético.

A tizenegyes azonban kimaradt, Morata lövését David Soria kiütötte.

A hajrában Morata jóvátehette volna hibáját, mert gólpassz értékű labdát tolt a csereként beállt Vitolo elé, aki azonban Soriába püfölte a ziccert.

És ez majdnem megbosszulta magát, mert Ángel óriási kapufát lőtt, így a Getafe centikre volt az egyenlítéstől. Az Atlético 1-0-s győzelmét az árnyékolja be, hogy Joao Félixet kisebb izomsérülés miatt le kellett cserélni, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Primera División, 1. forduló

Atlético Madrid – Getafe 1-0 (1-0)
gól: Morata (23.)

 

A forduló többi eredménye:
Real Betis – Real Valladolid 1-2 (0-0)
Espanyol – Sevilla 0-2 (0-1)
Alavés – Levante 1-0 (0-0)
CD Leganés – CA Osasuna 0-1 (0-0)
Villarreal – Granada 4-4 (1-1)
RCD Mallorca – Eibar 2-1 (1-0)
Valencia – Real Sociedad 1-1 (0-0)
Celta Vigo – Real Madrid 1-3 (0-1)
Athletic Bilbao-Barcelona 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik