Nemzetközi foci

Mario Balotelli egyre lejjebb csúszik a futballkarrier lejtőjén

A 29 éves Mario Balotelli Palermóban született, de örökbefogadó családjával kétéves korában Bresciába költözött. Itt is kezdett futballozni, pontosabban a várostól alig 21 kilométerre lévő Lumezzane csapatában nőtt fel U19-es koráig, amikor elhappolta az Inter. Aztán jött a robbanásszerű felszálló ív, a Manchester City, az AC Milan, a Liverpool és az OGC Nice együttese, utóbbi már a leszálló ág.

A soha meg nem értett, zseninek kikiáltott támadónak soha, sehol nem volt maradása hosszabb ideig, az olasz válogatottban eddig 36 mérkőzésen 14 gólt szerzett, aminél azért láttunk jobb statisztikát.

Nos, az új hír az, hogy Balotelli tovább csúszott lefelé a futballkarrier lejtőjén, meg sem állt az újonc Bresciáig. Másképp nézve hazatért a kezdetekhez. A klub honlapján vasárnap jelentették be hivatalosan az Európa-bajnoki ezüstérmes csatár megszerzését.

A szerződése időtartamáról csupán annyit közöltek, hogy több évre szól. Balotelli szabadon igazolható volt, miután az előző idény végén távozott az Olympique Marseille-től.

Olasz médiaértesülések szerint éves alapfizetése másfél millió euró, de a lejátszott mérkőzések, a gólok és a válogatottbeli szereplések után is jár neki prémium, illetve automatikusan meghosszabbítják a szerződését, ha a Brescia bennmarad az élvonalban.

Új klubjával állítólag már pénteken megállapodott, de Massimo Cellino elnök szombaton, augusztus 17-én még babonából nem jelentette be a szerződtetését, ugyanis a 17-et szerencsétlen számnak tartják Olaszországban. A Brescia csapatában sincs 17-es mezszámú játékos, a stadionban pedig nincs 17-es szék, a 16-os és a 18-as közötti ülőhelyet 16a-val jelölik.

(Kiemelt kép: mario balotelli fotó: GERARD JULIEN / AFP)

Olvasói sztorik