Nemzetközi foci

Gary Neville soha többé nem akar edzősködni

A Manchester United elképesztően domináns volt nem csak Angliában, hanem egész Európában is a kilencvenes években. A csapat egyik ikonikus alakja Gary Neville volt, a jobbhátvéd, aki ma már szakértőként dolgozik az angol televízióban a mérkőzések alatt.

Korábban viszont más álmokat dédelgetett a vörös ördögök korábbi kedvence. Neville edző akart lenni és a sors úgy hozta, hogy 2015-ben meg is adatott számára az esély: a Valencia kinevezte a tapasztalatlan szakembert vezetőedzőnek. Nem sült el jól a kísérlet, a spanyol csapat szenvedett, 28 meccséből tizet tudott megnyerni Neville csapata, végül ki is rúgták a Valenciától.

Azóta nem is volt csapata az angolnak, de egy interjúban elárulta, már nem is lesz.

Egyetlen porcikám sem kívánja, hogy újra edzést tartsak. Megkaptam az esélyemet és valószínűleg remek lecke volt a tasli, amit Valenciában kaptam az élettől. Sokkal jobban érdekel a menedzsment és a futball üzleti része. Imádok focimeccset nézni, de nem akarok soha többé edzésre járni, az a szakasz lezárult, továbbléptem

– mesélte Gary Neville a BBC rádióműsorának a döntését.

Egyébként több másik Manchester United-legendával közösen irányítja a negyedosztályú Salford Cityt és más vállalkozása is akad, így aztán van miben kiélnie az üzleti világ iránti vonzalmát.

Kiemelt kép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Olvasói sztorik