Nemzetközi foci

A MU pokollá tette Lampard PL-debütálását

A Premier League első fordulójának rangadóját az Old Traffordon vívták, ahol az új edző, a klublegenda Frank Lampard által irányított Chelsea volt a vendég.

A MU hátvédsorában ott volt a két új szerzemény, Harry Maguire és Aaron Wan-Bissaka, kettőjükért összesen 142 millió eurót fizetett ki a klub.

Jobban kezdte a meccset a Chelsea, a tavaly a másodosztályban 26 gólt szerző Tammy Abraham hamar ráhozta a frászt a hazaiakra, de a jobb kapufa kisegítette David de Geát.

A vezető gólt mégis a United szerezte, és kellett hozzá egy remek bírói döntés is, az Andreas Pereira elleni szabálytalanságot ugyanis nem fújta le, így mehetett tovább az akció, aminek a végén Kurt Zouma buktatta Marcus Rashfordot. A MU 10-ese higgadtan oldotta meg a büntetőt, a jobb felsőbe emelte a labdát.

Simán zárulhatott volna döntetlennel is a félidő, mivel a Chelsea-nek is volt még két ígéretes helyzete, de Ross Barkley lövését De Gea bravúrral, lábbal védte, Emerson bombáját pedig a keresztléc tartóztatta fel.

Emerson a második félidőben aztán a MU spanyol kapusát is megdolgoztatta, és bár a Chelsea nem játszott rosszabbul, mint a United, a hazaiak a 65. és a 67. perc között mindent eldöntött.

A második gól egy oktatófilmbe illő kontra volt, Maguire szerelte Abrahamet a 16-osnál, majd a MU végigszáguldott a pályán és Pereira beadását az addig nem sokat mutató Anthony Martial pofozta be.

Másfél perccel később jött az újabb csapás, Paul Pogba zseniális labdát tett Rashford elé, aki lazán a bal alsóba gurított.

És ezzel még nem volt vége, Pogba ismét főszerepet játszott, a saját 16-osától indult meg, majd ismét nagy passzt adott, amit a most debütáló, a Swansea-tól leigazolt Daniel James lőtt be némi szerencsével, mivel kissé félénk lövése Emerson lábáról pattant be.

A végén még ollézott is az Old Trafford közönsége, szegény Lampardnak lesz dolga, hogy ütőképessé tegye a csapatot, mert hátul is vannak gondok, elöl pedig nincs egyelőre helyettese a Real Madridhoz távozó Eden Hazard-nak.

Premier League, 1. forduló:

Manchester United – Chelsea 4-0 (1-0)
gól: Rashford (18., 67., az elsőt 11-esből), Martial (65.), James (81.)

 

A másik két vasárnapi meccsen:
Newcastle United – Arsenal 0-1 (0-0)
gól: Aubameyang (58.)

 

Leicester City – Wolverhampton Wanderers 0-0

Kiemelt kép: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik