Nemzetközi foci

Hat góllal debütált az U19-es csapatban a Dortmund 14 éves tinizsenije

Egészen bámulatos produkcióval debütált a Dortmund 14 éves csatára, Youssoufa Moukoko az öt évvel idősebbek között, a német U19-es bajnokság nyugati csoportjában.

A Dortmund 9-2-re verte a Wuppertalt, és  a 3. valamint a 39. perc között Moukoko négyszer talált be, majd a második félidőben még további két alkalommal volt eredményes.

Még egyszer hangsúlyozzuk, nála jóval idősebbek között nyújtotta ezt a nem mindennapi teljesítményt!

Igaz, tőle ez már szinte megszokottnak mondható, az előző idényben az U17-esek között 25 bajnokin 46 gólt szerzett, ami rekord.

A srác egy nap profi futballista lesz, csak a sérülések akadályozhatják meg ebben. Youssoufa nagyon nyugodt típus, és tökéletesen kezeli a nagy felhajtást, ami kíséri. Már most is nagyon jó játékos és tökéletesen beleillik a csapatba

– nyilatkozta Michael Skibbe, a Dortmund U19-es csapatának edzője.

Moukoko fiatal kora ellenére nagyon jó felépítésű, gyors, jól cselez és nagyon magabiztosan értékesíti a helyzeteit. A kameruni származású tinédzser remeklését folyamatosan beárnyékolja a gyanú, hogy nem annyi idős, mint amennyinek mondja magát.

A nagyra nőtt 12 éves csodagyerek miatt magyarázkodik a Dortmund
Youssoufa Moukoko az öt évvel idősebbek között félelmetes ütemben szórja a gólokat. Még a klubjában sincs egyetértés arról, hány éves is pontosan.

Apja, Joseph korábban azt nyilatkozta, fiát a születése után egyből regisztrálta a kameruni fővárosban, Yaoundéban lévő német nagykövetségen.

Az apa azt is felhozta érvként, hogy Youssoufa azért sem lehet idősebb, mivel édesanyja is csak 30 éves.

A Bundesliga-bemutatkozásra még várnia kell a szupertininek, mert csak akkor léphet pályára az első csapatban, ha elmúlt már 16 éves.

A Nike viszont már így is megkínálta egy fejedelmi szerződéssel, 1 millió eurót kapott az aláírásért, és további 9 millió jár neki, ha hasonló ütemben fejlődik a továbbiakban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik