Nemzetközi foci

Csak kitalálták, hogy tizenkét éves a dortmundi csodagyerek?

Elképesztő mutató: a tehetség 17 gólnál jár, harminckét percenként eredményes.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy újabb csiszolatlan gyémánt tűnt fel a Borussia Dortmund akadémiáján. Youssoufa Moukoko Kamerunban született, de már német állampolgár, és a német U16-os együttes nagy erőssége.

Szokatlan nyilatkozat…
Stieber elmondta, ki legyen a szövetségi kapitány

Július óta a Dortmundot erősíti, mégpedig az U17-es korosztályban.

Moukoko (középen, hosszúnadrágban) hamar a német válogatott erőssége lett Fotó: Getty Images

Mindez azért igazán izgalmas, mivel a család megerősítése szerint a játékos 2004. november 20-án született, azaz még mindig csak 12 esztendős. Moukoko nyolc bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget a Borussiában, a mostani versenykiírásban tizenhét gól fűződik a nevéhez, azaz harminckét percenként veszi be az ellenfelek hálóját.

Korát több ízben megkérdőjelezték már, de klubon belül is akadtak érdekes vélemények.

– El tudom képzelni, hogy csak kitalálták a korát. Így lehetséges, hogy egy-két évvel idősebb annál, mint amit a család állít, de biztosan nincs még 17 éves. Ezért egyébként nem szabad Youssoufát hibáztatni, ő nem tehet semmiről, így is elég sokszor hozzák kellemetlen helyzetbe – nyilatkozta Timo Preus, a Borussia Dortmund U23-as csapatának menedzsere.

A 12 esztendős dortmundi játékos az U17-es korosztályban villoghat Fotó: Getty Images

A fenti kijelentésre reagált a BVB utánpótlás-báziásának koordinátora, Lars Ricken, aki megvédte az ifjú titánt.

– Youssoufa tizenkét esztendős. Ez tény, és senki nem kérdőjelezheti meg. Csalódás számunkra, ami megjelenik róla a médiában. Az U17-es csapatunkban számítunk rá, mivel sportszakmailag megüti ezt a szintet. Szerencsére nagyon jó közösségbe került, idősebb társai elfogadták és mindenben támogatják – így Ricken, a korábbi német válogatott játékos.

Olvasói sztorik