Hírek

Életkora miatt máris támadják a Dortmund legújabb csillagát – VIDEÓ

A 3-5 évvel idősebbek között villog a kameruni-német.

Hamar a támadások kereszttüzébe került a Borussia Dortmund legifjabb csillaga, Youssoufa Moukoko. A kameruni születésű, de már német állampolgár játékos a hivatalos okiratok szerint 2004 novemberében látta meg a napvilágot, 2016-ig a St. Pauli utánpótlás csapatait erősítette, majd tavaly nyáron a dortmundiakhoz került.

Ezt olvastad már?
Coutinho bekeményít, drasztikus lépést tett

A 12 éves csúcstehetség az U15-ös bajnokságban huszonegy mérkőzésen harminchárom góllal segítette csapatát, az új idényt pedig már az U17-eseknél kezdhette meg, ahol legutóbb duplázott az Unterrath elleni győztes (3-0) bajnokin.

A német U15-ös válogatottban is számítanak rá, életkorát pedig hamar megkérdőjelezték. Édesapja ennek kapcsán így nyilatkozott.

– A német konzulátuson, Yaoundéban (Kamerun fővárosa) regisztráltam a fiamat, amint megszületett. Youssoufa nem is lehetne idősebb tizenkettőnél, hiszen az édesanyja, Marie is csupán huszonnyolc esztendős – nyilatkozta az édesapa még év elején.

Moukoko első akciója gólja, majd büntetőből szerzett második találata 2:20 és 3:20 között tekinthető meg a lenti videón:
Olvasói sztorik