Nemzetközi foci bajnokok ligája

Buta hibák, egyénieskedés – ha ezeket elkerüli, továbbjut a Fradi a BL-ben

A magyar bajnok kedvező helyzetben van a Dinamo Zagreb elleni visszavágó előtt.

A Ferencváros kedden 20 órától játssza a Dinamo Zagreb elleni párharc hazai visszavágóját a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, és a magyar bajnok kedvező helyzetben van, mivel egy hete 1-1-et ért el a horvát fővárosban.

A továbbjutó csapat a BL-selejtező negyedik fordulójában a norvég Rosenborggal vagy a szlovén NK Mariborral találkozik, és amennyiben ismét sikerrel jár, a csoportkörbe kerül, búcsúja esetén pedig az Európa Liga főtábláján folytathatja nemzetközi szereplését.

A FTC és a Dinamo párharcának vesztese az Európa-liga-selejtező negyedik körébe kerül, és az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva lesz az ellenfele. A Rosenborg 3-1-re nyert Szlovéniában, a Suduva pedig 2-1-re győzött Izraelben az első meccsen.

Lanzafame elhagyta a Fradit, visszatért a Honvédhoz
A kispesti klub Facebook-oldala tett közzé egy videót.

A magyar bajnoki címvédő már a zágrábi döntetlennel megdöntötte saját – több mint ötvenéves – klubrekordját a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen korábban az 1965-1966-os BEK-idényt kezdte úgy, hogy négy mérkőzésen nem talált legyőzőre, a múlt keddi összecsapás pedig már az ötödik ilyen találkozója volt Szerhij Rebrov vezetőedző együttesének.

A Ferencváros fehérorosz csatára, Mikalaj Szihnyevics a klub honlapján úgy fogalmazott, az 1-1 remek eredmény idegenben egy olyan csapat ellen, mint a Dinamo Zagreb.

Persze, voltak hibáink, de a lényeg, hogy jó helyzetből készülhetünk a visszavágóra. A legfontosabb, hogy ne kövessünk el buta hibákat. Csapatként kell felmennünk a pályára, nem szabad egyénieskedni, mindenkinek a közös célért kell küzdenie

– nyilatkozta. A támadójátékos elárulta, Rebrov felhívta a figyelmüket, hogy ne menjenek bele fölösleges kakaskodásokba az ellenféllel, nehogy ezért sárga vagy piros lapot kapjanak, a horvátok ugyanis valószínűleg utazni fognak erre.

Az ukrán középpályás, Ihor Haratin – aki mind az öt eddigi kupameccset végigjátszotta – úgy vélekedett, a visszavágón többször kell kapura lőniük, mint Zágrábban, ehhez pedig több lehetőséget kell kidolgozniuk, helyzetbe kell hozniuk a csatárokat.

Gólokra lesz szükségünk ahhoz, hogy elérhessük a célunkat. Tudjuk, hogy komoly erőpróba vár ránk, de nagyon motiváltak vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljünk az álmaink megvalósulásához

– szögezte le.

Az már a párharc első mérkőzése előtt biztossá vált, hogy a kedd esti visszavágón telt ház lesz a Groupama Arénában. A játékvezető a francia Ruddy Buquet lesz, aki magyar csapat meccsén eddig egyszer bíráskodott, amikor 2013-ban a Budapest Honvéd 2-0-ra kikapott a szerb Vojvodina otthonában az Európa-liga selejtezőjében.

Kiemelt kép: MTI / EPA / Antonio Bat

Olvasói sztorik