Magyar foci sport

Lanzafame elhagyta a Fradit, visszatért a Honvédhoz

A kispesti klub Facebook-oldala tett közzé egy videót.

Sejtelmes videót tett közzé hivatalos Facebook-oldalán a Budapest Honvéd, ám annak üzenete egyértelmű: Davide Lanzafame egy év után visszatért a csapathoz.

Később a klubhonlapra is kikerült a felvétel. Bár az olasz támadó arca nem látható a felvételen, tetoválásai alapján beazonosítható. Az is kiderült, hogy a 9-es számot kapja majd régi-új együttesénél.

Később hivatalos közleményben jelentették be a klubváltást.

A Honvéd közleménye

Örömmel jelentjük be, hogy megvan a Budapest Honvéd kilencedik nyári igazolása, amellyel robbantunk az átigazolási piacon, hiszen az NB I egyik, ha nem a legjobb labdarúgója, az olasz David Lanzafame tér vissza a klubunkhoz, aki a kilences mezt viseli majd a most futó szezonban.

 

A 32 esztendős támadó harmadszor szerződik a Honvédhoz, először 2013 telén érkezett hozzánk, amikor fél évet töltött Kispesten, majd 2016 nyarától közel két esztendőn keresztül erősítette a mieinket. Ebben az időszakban bajnoki és gólkirályi címet szerzett a Honvéddal, a Davide Lanzafame, Eppel Márton duó pedig az NB I legjobb támadókettőse volt.

 

Lanzafame hat éve Olaszországba tért vissza, a Catania, a Perugia és a Novara játékosa volt, a második kispesti kalandot követően pedig a Ferencváros szerződtette, ahol ugyancsak bajnok és (társ)gólkirály lett.

 

A kimagasló képességű korábbi közönségkedvenc kölcsönbe, kötelező kivásárlási opcióval tér vissza a klubhoz. Davide Lanzafamét szeretettel köszönjük újra Kispesten, és bízunk benne, hogy legalább olyan sikereket érünk el együtt, mint a legutóbbi közös időszakunkban!

Négy napja írtunk arról, hogy az olasz csatárról a két klub már mindenben megegyezett, de a játékosra akkor várt még egy utolsó tárgyalás a tulajdonosokkal.

Lanzafame ismét őrült összeget mozgat meg az NB I-ben
A Honvédnak csatár kell, Rebrov nem csípi az olaszt.

A 32 éves Lanzafame korábban már játszott Kispesten, 2017-ben bajnok volt a csapattal, majd tavaly nyáron a Fradihoz igazolt, ahol szintén megnyerte az NB I-et. Közben kétszer is gólkirály lett.

A Honvéd olasz vezetőedzője, Giuseppe Sannino rég meg akarta szerezni, miközben a Ferencvárosnál jól láthatóan nem ő volt az első számú opció Szerhij Rebrov rendszerében.

A transfermarkt.com szerint 2018 júliusában 700 ezer euróért igazolt át az FTC-be. 39 mérkőzésen 19 gólja és 8 gólpassza volt eddig a zöld-fehéreknél. Lanzafame szerződése 2021 nyaráig szólt a Fradinál, így a kispestieknek ki kellett vásárolniuk. Úgy tudjuk, az összeg nagyjából megegyezik azzal a 700 ezer euróval, azaz csaknem 230 millió forinttal, mint amennyit a Honvéd kapott tavaly.

Ciao

CIAO!

Közzétette: Budapest Honvéd FC – 2019. augusztus 11., vasárnap

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!