Magyar foci

Lanzafame elhagyta a Fradit, visszatért a Honvédhoz

A kispesti klub Facebook-oldala tett közzé egy videót.

Sejtelmes videót tett közzé hivatalos Facebook-oldalán a Budapest Honvéd, ám annak üzenete egyértelmű: Davide Lanzafame egy év után visszatért a csapathoz.

Később a klubhonlapra is kikerült a felvétel. Bár az olasz támadó arca nem látható a felvételen, tetoválásai alapján beazonosítható. Az is kiderült, hogy a 9-es számot kapja majd régi-új együttesénél.

Később hivatalos közleményben jelentették be a klubváltást.

A Honvéd közleménye

Örömmel jelentjük be, hogy megvan a Budapest Honvéd kilencedik nyári igazolása, amellyel robbantunk az átigazolási piacon, hiszen az NB I egyik, ha nem a legjobb labdarúgója, az olasz David Lanzafame tér vissza a klubunkhoz, aki a kilences mezt viseli majd a most futó szezonban.

 

A 32 esztendős támadó harmadszor szerződik a Honvédhoz, először 2013 telén érkezett hozzánk, amikor fél évet töltött Kispesten, majd 2016 nyarától közel két esztendőn keresztül erősítette a mieinket. Ebben az időszakban bajnoki és gólkirályi címet szerzett a Honvéddal, a Davide Lanzafame, Eppel Márton duó pedig az NB I legjobb támadókettőse volt.

 

Lanzafame hat éve Olaszországba tért vissza, a Catania, a Perugia és a Novara játékosa volt, a második kispesti kalandot követően pedig a Ferencváros szerződtette, ahol ugyancsak bajnok és (társ)gólkirály lett.

 

A kimagasló képességű korábbi közönségkedvenc kölcsönbe, kötelező kivásárlási opcióval tér vissza a klubhoz. Davide Lanzafamét szeretettel köszönjük újra Kispesten, és bízunk benne, hogy legalább olyan sikereket érünk el együtt, mint a legutóbbi közös időszakunkban!

Négy napja írtunk arról, hogy az olasz csatárról a két klub már mindenben megegyezett, de a játékosra akkor várt még egy utolsó tárgyalás a tulajdonosokkal.

Lanzafame ismét őrült összeget mozgat meg az NB I-ben
A Honvédnak csatár kell, Rebrov nem csípi az olaszt.

A 32 éves Lanzafame korábban már játszott Kispesten, 2017-ben bajnok volt a csapattal, majd tavaly nyáron a Fradihoz igazolt, ahol szintén megnyerte az NB I-et. Közben kétszer is gólkirály lett.

A Honvéd olasz vezetőedzője, Giuseppe Sannino rég meg akarta szerezni, miközben a Ferencvárosnál jól láthatóan nem ő volt az első számú opció Szerhij Rebrov rendszerében.

A transfermarkt.com szerint 2018 júliusában 700 ezer euróért igazolt át az FTC-be. 39 mérkőzésen 19 gólja és 8 gólpassza volt eddig a zöld-fehéreknél. Lanzafame szerződése 2021 nyaráig szólt a Fradinál, így a kispestieknek ki kellett vásárolniuk. Úgy tudjuk, az összeg nagyjából megegyezik azzal a 700 ezer euróval, azaz csaknem 230 millió forinttal, mint amennyit a Honvéd kapott tavaly.

Ciao

CIAO!

Közzétette: Budapest Honvéd FC – 2019. augusztus 11., vasárnap

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik