Nemzetközi foci

A Real Madrid hihetetlen cserével csapna le Neymarra

A Barcelona állítólag még mindig a PSG-vel egyezkedik, ebbe rondíthat bele az ősi rivális.

Talán már senkinek sem kell részletezni: hetek óta szolgáltat témát az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain állítólagos tárgyalássorozata. A téma természetesen Neymar átigazolása, a brazil klasszis ugyanis a hírek szerint szeretne visszatérni a LaLigába, ott is korábbi sikerei helyszínére.

A PSG állítólag előbb engedett a brazil zseni 300 millió eurós átigazolási díjából, de egy esetleges játékoscserére már nem bólintott rá. Azonban legutóbb már azt pletykálták, a Barca először csak kölcsönbe vinné korábbi csillagát, majd opciós joggal kivásárolná párizsi szerződéséből.

A transzfert most újabb fordulattal dobták fel angol és spanyol lapok. A többi között az AS is egy csokorba szedte a pletykákat, melyek lényege: a Real Madrid is bejelentkezett a távozni szándékozó sztárért. A fővárosiak állítólag 120 millió eurót és az aranylabdás Luka Modric játékjogát ajánlották fel Neymarért, a Sky pedig azt írja, már tárgyalások is kezdődtek a felek között. Az AS kiemeli: ellenben a Barcával, a Real megadná Neymarnak a párizsi fizetését, ezt maga Florentino Pérez klubelnök garantálta.

A lap hozzáteszi, Neymar azt követően kerülhetett képbe Madridban, hogy erősen kérdésessé vált Paul Pogba, a Manchester United világbajnok középpályásának érkezése – a brazil támadó az ő „alternatív megoldása” lehet. A Real a sikertelen szezont követően mindenképpen erősíteni akar: már több mint 300 millió eurót költött – érkezett például Eden Hazard, Ferland Mendy és Luka Jovics –, de a gyenge előszezon miatt Zinédine Zidane vezetőedző további erősítéseket is szükségesnek lát.

Kiemelt kép: Franck Fife/AFP

Olvasói sztorik