Nemzetközi foci

Messi már az első edzésen megsérült, kihagyja a Barca amerikai túráját

Lionel Messi vádlisérülés miatt kihagyja az FC Barcelona labdarúgócsapatának amerikai túráját. A klub közleménye szerint a 32 éves csapatkapitány hétfőn tért vissza a pályára a nyári szünetet követően

és rögtön az első edzésen enyhe vádlisérülést szenvedett a jobb lábán.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az argentin csatár mikor edzhet ismét, de az biztos, hogy nem utazik el az Egyesült Államokba, ahol csapata a Napolival játszik felkészülési mérkőzést előbb – helyi idő szerint – szerda este Miamiban, majd szombaton a michigani Ann Arborban.

Három hónapra eltiltották Lionel Messit
A Copa América bronzmérkőzése után tett nyilatkozatáért bűnhődik az argentin sztárfocista.

Messi egyébként nem játszott vasárnap a Joan Gamper kupáért rendezett Barcelona – Arsenal mérkőzésen sem, amelyet 2-1-re nyertek meg a katalánok. Csapatkapitányként viszont beszédet intézett a szurkolókhoz, a végére eléggé bele is lendült.

Nehéz bármit is mondani az előző szezonról, de nem bántam meg semmit. Idén újra együtt fogunk küzdeni minden fronton. Az elmúlt tizenegy évben nyolc bajnoki címet nyertünk. Nem értékeljük eléggé, de utólag majd be fogjuk látni, hogy ez milyen nehéz is volt. Ez a klub mindenhol győzelemre tör, most sem lesz másként. Új álmaink vannak. Visca Barca és Visca Catalunya!

Nyitókép: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik