Nemzetközi foci

Kalmár, Kleinheisler és Novothny is gólt szerzett

Három légiósunk is eredményes volt vasárnap.

Három légiós honfitársunk is gólt szerzett vasárnap csapata bajnokiján: Novothny Soma találata győzelmet ért a dél-koreai második vonalban, míg Kalmár Zsolt csak kozmetikázni tudott az eredményen a szlovák első osztályban. Horvátországban Kleinheisler László beállása után táltosodott meg az Osijek.

A dél-koreai másodosztályban szereplő Puszan IPark FC 1-0-s győzelmet aratott az Aszan Mugungva vendégeként a bajnokság 22. fordulójában. A vendégek győztes találatát a meccset végigjátszó Novothny Soma szerezte a 40. percben.

Hidi Patrik az Irtisz Pavlodar, Eppel Márton a Kajrat Almaty színeiben volt kezdő a kazah élvonal 21. fordulójában. A két együttes egymás ellen játszott, a Kajrat 2-0-ra nyert idegenben.

Kalmár Zsolt büntetőből szépített a Szered ellen a szlovák élvonal harmadik fordulójában. A Vida Kristophert és Vida Mátét is soraiban tudó DAC-nak nem termett sok babér: 3-1-re kapott ki.

Kecskés Ákos kezdőként, Filip Holender csereként kapott lehetőséget a Luganóban, mely 3-0-s vereséget szenvedett a svájci első osztály harmadik fordulójában. Holender a 63. percben szállt be, szintén magyar csapattársa, Vécsei Bálint viszont végig a kispadon kapott csak helyet.

Szoboszlai Dominik a 63. percben állt be a Red Bull Salzburgba, mely akkor már 4-1-re vezetett a Mattersburg ellen az osztrák Bundesliga második fordulójában. Ez lett a végeredmény is. Szintén négy gólt lőtt a Bukta Csabát az 58. perctől soraiban tudó Liefering a másodosztály második fordulójában, de így csak egy pontot szerzett: a Klagenfurt szintén négyig jutott.

A Gyurcsó Ádámot a kispadra nevező Hajduk Split 3-0-s sikerrel tudta le a horvát bajnokság harmadik fordulóját – a Lokomotiv Zagrebet verte magabiztosan. Kleinheisler László a második félidőben jutott szóhoz az NK Osijekben. Az együttes ezt követően megtáltosodott és 0-1-ről fordítva 3-1-re verte a Zapresicet. A második eszéki gólt a magyar középpályás jegyezte.

Nagy Dominiknek negyed óra jutott a Legia Warszawában (a 77. percben cserélték be): 0-0 lett a Slask Wroclaw elleni harmadik fordulós bajnoki.

A László Csaba vezette Sepsi odahaza végzett 2-2-re a Viitorul Constanta ellen a román bajnokság negyedik fordulójában. A Sepsi a ráadásban mentette meg az egyik pontot.

Olvasói sztorik