Magyar foci

A Dorog megverte a Vasast, az MTK Csákváron kapott ki

A második vonal nyitófordulója rögtön meglepetést hozott. Egy helyen az összes eredmény.

Pénteken a Gyirmót FC Győr és a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlenje nyitotta a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as szezonját, míg vasárnap a mezőny többi képviselőjének volt jelenése az első fordulóban – még a licenc nélküli Balmaz Kamilla Gyógyfürdő is lejátszhatta találkozóját.

Paudits Patrik duplájával már az első félidőben 2-0-s előnyre tett szert a Dorog az NB I-et célba vevő Vasas ellen. A meccs hajrájában Birtalan Botond még szépített, de a Dorog így is otthon tartotta a három pontot. A Nyíregyháza magabiztos győzelmet aratott a Budaörs vendégeként, míg a Soroksár ellen a hajrában mentett pontot a Kazincbarcika. A kora délután legnagyobb különbségű sikerét a Budafok aratta: az újonc Szeged vendégeként már az első félidőben 3-0-ra vezetett, és végül ilyen arányban bizonyult jobbnak.

A Győr az újonc Ajka otthonában nyert, míg a szintén idegenben pályára lépő MTK vereséggel kezdett: emberhátrányban játszva kapott ki a Csákvártól. A Szolnok a Vácot, a Tiszakécske a Békéscsabát verte, a Siófok és a Balmazújváros pedig egy-egy ponttal lett gazdagabb.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló

Soroksár SC–Kazincbarcikai SC 1-1 (0-0)
Dorogi FC–Vasas FC 2-1 (2-0)
Budaörsi SC–Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)
Szeged-Csanád Grosics–Budafoki MTE 0-3 (0-3)
FC Ajka–WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1)
Békéscsaba 1912 Előre–Duna Aszfalt TLC 0-1 (0-0)
Aqvital FC Csákvár–MTK Budapest 3-2 (3-1)
Szolnoki MÁV FC–Vác FC 2-1 (1-1)
BFC Siófok–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-0

Pénteken játszották:
Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik