Nemzetközi foci

Ria-Ria-Hungária! – majd utána repült a sörösüveg

Román drukkerek támadták meg a Budapest Honvéd ultráit Craiován, ahol a magyar csapat és a CSU Craiova az Európa Liga 2. selejtezőkörének visszavágó mérkőzését vívja csütörtökön este.

Az nso.hu úgy értesült, a nagyjából hatvan kispesti drukkert sörösüvegekkel és kövekkel dobáltak meg a román szurkolók. A belvárosi csetepaté egyetlen sérültje egy magyar, akinek a fejét eltalálta egy sörösüveg, de szerencsére nagy baja nem esett.

Az MTI egy román szurkolói közösségi oldal kommentjeire hivatkozva azt írja, hogy a román szurkolókat a magyarok Ria-Ria-Hungária! skandálásai dühítették fel. A Facebook oldalon megosztott információk szerint a csendőrség előállított néhány román rendbontót.

A román ultrák által létrehozott oldal szerint a magyar szurkolókat nem a csütörtök esti Európa Liga ellenfél, a CSU Craiova szimpatizánsai támadták meg a belvárosában, hanem a harmadik osztályban szereplő Universitatea fanatikusai.

Gyenge volt a Honvéd meccse, de ezt az egy jelenetet látni kell!
Kukoc tett róla, hogy legyen mire emlékezni.

Ez utóbbi klub fenntartója Adrian Mititelu üzletember, aki évekig pereskedett az 1980-as években komoly nemzetközi sikereket elért Universitatea Craiova márkanévért.

Az nso.hu megkeresésére a Honvéd közleményben megerősítette a támadás hírét, továbbá azt írták, hogy egy magyar szurkoló könnyebb sérülést szenvedett.

A két csapat június 25-i, Győrben lejátszott találkozója 0-0-ra végződött., míg a csütörtöki visszavágó 18.15-kor kezdődik a Ion Oblemenco Stadionban.

(Kiemelt kép forrása: twitter.com/csakblog)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik