Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: európai szinten is jegyzik a Fradi légiósait

Az FTC az egyik legveszélyesebben támadó együttes.

Megírtuk: bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába a Ferencváros, miután a múlt heti, hazai 3-1 után kedden 1-1-es döntetlent játszott a máltai Valletta otthonában.

A találkozó után a klubhonlap érdekes statisztikát közölt. Amellett, hogy a Fradi továbbra is veretlen a BL-ben, egyéb mutatókban is remekelt, sőt a legjobbak közt szerepel.

Kilencszer vették be az ellenfelek kapuját, ezzel a második legtöbb gólt szerezték a selejtezősorozatban. Csak a skót Celtic talált be többször, ők tizenkét gólt jegyeztek.

Más statisztikai mutató szerint is a Fradi az egyik legveszélyesebben támadó együttes: nekik volt a harmadik legtöbb kaput eltaláló lövésük, összesen 23. A Celtic itt is első 38 lövéssel, illetve még a szlovén Maribor előzi meg őket 26-tal.

Egyéni teljesítményekben is az élmezőnyhöz tartoznak: Tokmac Nguen három gólt szerzett már az elmúlt négy meccsen, ezzel második a góllövőlistán.

Olekszandr Zubkovnak sikerült a Valletta elleni párharc során kiosztania még egy asszisztot, így már háromnál tart összesen. A három gólpasszal pedig holtversenyben ő vezeti az assziszttáblázatot.

Egy nagy hiányossága van még Rebrov Fradijának
Dollhoz képest csapatjátékban nagyon sokat lépett előre a Fradi, de a védekezésben még van mit összerakni. Elemzés.

Az olasz csatár, Davide Lanzafame a BL-selejtezők egyik legveszélyesebb játékosa: összesen hatszor találta már el a kaput, ezzel ő a negyedik ebben a versenyben.

A magyar bajnok a következő körben a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden a georgiai Saburtalón lépett túl. A párharc első meccsét jövő kedden rendezik Zágrábban, a visszavágó augusztus 13-án lesz a Groupama Arénában. Az FTC-nek még két ellenfélen kell túljutnia a főtáblára kerüléshez.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Olvasói sztorik