Nemzetközi foci

Döntöttek Cristiano Ronaldo nemierőszak-ügyében

Tavaly robbant a botránybomba, amikor egy Katheryn Mayorga nevű nő nemi erőszakkal vádolta meg Cristiano Ronaldót. Az eset még 2009 nyarán történt, amely után a felek 2010-re békésen meg is állapodtak egymással. Aztán 2018-ban a Las Vegas-i ügyészség újraindította a nyomozást.

Ronaldo-ügy: ledől a legnagyobb bálvány?
Elképesztő részletek derülnek ki a portugál klasszis állítólagos 2009-es nemierőszak-ügyéből. Ha igazak a vádak, nagy bajban van CR7.

Júniusra aztán a szövetségi bíróságon kötött ki az ügy és bár lehetett hallani sokfélét mindkét oldalról, alapvetően kevés információ szivárgott ki.

Hétfő este aztán a területileg illetékes Clark megyei ügyészség bejelentette, nem emel vádat Ronaldóval szemben, mert a vádak nem bizonyíthatók.

Az ügyészség felidézte a rendelkezésre álló vallomásokat, majd rátért az ítéletre is.

2018 augusztus 28-án az áldozat azt kérte a Las Vegas-i rendőrségtől, hogy vizsgálják ki újra a nemierőszak vádját Cristiano Ronaldóval szemben, annak ellenére, hogy 2010-ben már lezárták az ügyet. Az eset kilenc éve történt, ennek ellenére a rendőrség ezt megtette. Az információk újbóli vizsgálata után az ügyészség arra jutott, hogy nincs megfelelő bizonyíték, amely minden kétséget kizáróan bizonyítja Cristiano Ronaldo bűnösségét. Ebben az esetben pedig az ügyészség nem szab ki büntetést sem

– áll a hivatalos közleményben.

Ezzel az ügy alighanem végérvényesen lezárult.

Kiemelt kép: Pakawich Damrongkiattisak/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik