Nemzetközi foci

Megvan az első Ronaldo-gól az új szezonban, de Kane vitte el a show-t

A Tottenham ellen talált be a Juventus portugál csillaga, mégis kikaptak.

A Nemzetközi Bajnokok Kupájában első nyári edzőmeccsét játszotta az olasz Juventus, amely 3-2-re kikapott a BL-döntős Tottenham ellen. 

A torinóiak a Buffon – Cancelo, Bonucci, Rugani, De Sciglio – Can, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo összeállításban kezdtek, azaz a debütáló vezetőedző, Maurizio Sarri első tizenegyében csak egy „új” igazolás, az egy év kihagyás után visszatért Gianluigi Buffon kapott helyet. Aztán persze csereként beszállt Adrien Rabiot, Merih Demiral és Matthijs de Ligt is.

A londoniak kezdője így nézett ki: Gazzaniga – Walker-Peters, Alderweireld, Tanganga, Georgiou – Skipp, Winks – Lamela, Alli, Szon – Parrott.

Az első félidőben a Tottenham Erik Lamela révén szerzett vezetést, ezt a Juvéban maradásért küzdő Gonzalo Higuaín egyenlítette ki. A 60. percben jött Cristiano Ronaldo, aki utoljára június 9-én, a Nemzetek Ligája döntőjében játszott tétmeccset, és közelről mattolta az angolokat.

Lucas Moura hozta vissza döntetlenre a meccset a 65. percben, majd a végeredményt Harry Kane alakította ki a hosszabbításban, amikor a kezdőkörből ívelte át Wojciech Szczesny kapust.

Nemzetközi Bajnokok Kupája, eredmény

Juventus (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Higuaín (56.), Ronaldo (60.), illetve Lamela (30.), L. Moura (65.). Kane (93.)

Lamela gólja (0-1)

Higuaín gólja (1-1)

Ronaldo gólja (2-1)

Moura gólja (2-2)

Kane gólja (2-3)

Kiemelt kép: Roslan RAHMAN / AFP

Olvasói sztorik