Nemzetközi foci

Visszavonult a száz Premier League-gólos csatár

Bejelentette visszavonulását Peter Crouch korábbi angol válogatott labdarúgó. A 38 éves játékos karrierje során többek között a Tottenham Hotspur, a Liverpool, majd 2011 és 2019 között a Stoke City, legutóbb pedig a Burnley játékos volt.

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, visszavonulok. Ez a csodálatos játék mindent megadott nekem, mindenkinek örök életemre adósa vagyok, aki segített abban, hogy ilyen messzire jussak és ilyen sokáig focizhassak. Ha 17 éves koromban valaki azt mondja, BL-döntőben játszhatok, FA Kupát nyerek és száz gólt rúgok a Premier League-ben, akkor messzire elkerültem volna az illetőt. Minden álmom teljesült

– írta közösségi oldalán a hórihorgas csatár.

Crouch 2005 és 2010 között 42 alkalommal lépett pályára az angol válogatottban, amelyben 22 gólt szerzett. A nemzeti csapat tagjaként két világbajnokságon szerepelt, a Liverpoollal 2007-ben döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, 2006-ban pedig megnyerte az FA Kupát. Az angol élvonalban 467 találkozón 108 gólig és 58 gólpasszig jutott.

A magas csatárt sokan megkedvelték Angliában, mert szeretett vicces nyilatkozatokat adni – egy ízben arra a kérdésre, mi lett volna, ha nem focista, azt felelte szűz – a gólörömként előadott robotos tánca pedig összeforrt nevével. Bejelentése óta elárasztották a szurkolók ezekkel a gifekkel.

Kiemelt kép: Alex Livesey/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik