Nemzetközi foci

Korábbi játékosát ültette vezetőségébe az Arsenal

Hivatalos honlapján tette közzé az Arsenal, hogy a klub korábbi játékosa, Eduardo César Gaspart, becenevén Edut nevezték ki technikai igazgatónak. Feladatkörébe tartozik majd az első csapat edzői stábjának, az akadémia és játékos-megfigyelés felügyelete, de az átigazolásokba is besegít időnként.

A 41 éves szakembernek nem lesz teljesen új a feladat, hiszen a brazil válogatottnál is ezt a szerepet töltötte be 2016 óta, ám saját elhatározásából a Copa América végével távozott a nemzeti együttestől.

Az Arsenal mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, ezért nagyon  örülök, hogy  visszatérhetek ebbe a remek klubba új szerepkörben. Erős keretünk van néhány nagyon tehetséges fiatal játékossal, a klubnál pedig fantasztikus emberek dolgoznak. Alig várom, hogy segíthessek

– mondta az Egyesült Államokban edzőtáborozó csapathoz csütörtökön csatlakozó Edu.

A brazil futballista 2000-ben igazolt az Arsenalba és 2005-ig két bajnoki címet és két FA Kupát nyert, többek között tagja volt annak a legendás bajnokcsapatnak is, amely 2004-ben veretlenül lett első a Premier League-ben.

Kiemelt képen a 2004-es veretlen csapat tagjai, sorrendben Wiltord, Ljungberg Edu és Henry. Fotó: Stu Forster/Getty Images

Olvasói sztorik