Nemzetközi foci

Mégsem lesz olyan könnyű leigazolni Neymart a Barcának

Sajtóhírek szerint legalább a korábbi, világrekordot jelentő vételárat kéri érte a PSG.

Továbbra is téma az FC Barcelona és Neymar „újraegyesülése”, legalábbis a Marca még mindig arról ír: a katalánok szeretnék megszerezni a Paris Saint-Germain már nem is marasztalt brazil sztárját. Neymar edzést is ellógott, ezzel adva hangot távozási szándékának, azonban klubja nem könnyíti meg a dolgát.

A spanyol lap arról ír a témát érintő legfrissebb cikkében, hogy nem igazak azok a korábbi hírek, melyek szerint Neymart olcsóbban szerezheti meg a Barca a franciáktól, mint amennyiért eladta nekik 2017-ben. A francia klub ugyanis legalább az akkori vételárat, 222 millió eurót kér a támadóért, játékoscseréről pedig szó sem lehet – sem Philippe Coutinho, sem Ousmane Dembélé nem kell a klubnak.

A Marca úgy tudja, a fordulat oka, hogy Thomas Tuchel vezetőedző védekező középpályással erősítené meg keretét, erre a posztra pedig a Real Madrid ászát, Casemirót nézte ki. Amennyiben viszont a katalánok Ivan Rakiticet is bevonnák az ajánlatba – őt korábban is emlegette a sajtó, aztán inkább a Coutinho-pletyka kezdett megerősödni –, úgy mégis lehet szó Neymar átigazolási díjának csökkentéséről.

Közben az is kiderült, a Barca még ajánlatot sem tett Neymarért, azonban a Marca szerint ez heteken belül megtörténhet…

Kiemelt kép: Jean-Francois Monier/AFP

Olvasói sztorik