Nemzetközi foci sport

Kapufás gól döntötte el az Arany Kupát

Jonathan Dos Santos megnyerte Mexikónak az aranyat.

Mexikó nyerte a közép- és észak-amerikai kontinensbajnokságot, az Arany Kupát, mivel a döntőben 1-0-ra legyőzte az Egyesült Államok címvédő csapatát.

A 62 ezer 493 néző előtt rendezett chicagói találkozót a Barcelonával BL-győztes (2011), jelenleg épp az amerikai Los Angeles Galaxyban szereplő Jonathan Dos Santos döntötte el, egy 15 méterről eleresztett pontos lövéssel.

Az amerikaiak korábban több nagy gólszerzési lehetőséget hagytak kihasználatlanul, a hajrában pedig volt esélyük az egyenlítésre, de egyszer sem tudtak élni az esélyükkel.

Sorra kapja a brazil beszólásokat Lionel Messi
Nem értenek egyet az argentin csillag nyilatkozatával.

A tornát a jelenlegi formájában 1991 óta rendezik meg, azóta Mexikó az újabb sikerével már nyolcadszor, míg az Egyesült Államok hatszor diadalmaskodott. Csupán egyszer, 2000-ben fordult elő, hogy nem a térség két meghatározó válogatottja közül az egyik nyerte meg az aranyérmet, akkor Kanada végzett az élen.

Mexikó és az Egyesült Államok hatodszor játszott egymással a döntőben, előbbi ötször, utóbbi egyszer bizonyult jobbnak riválisánál.

Arany Kupa, döntő:

Mexikó–Egyesült Államok 1-0 (0-0)
Gólszerző: J. Dos Santos (73.)

Kiemelt kép: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!