Nemzetközi foci sport

Két angol óriás harcol a Barca világbajnokáért

A Barcelona francia védője, a tavaly nyáron világbajnoki címet szerző Samuel Umtiti az előző idényben minden sorozatot számolva mindössze 15 meccsen lépett pályára, pedig a katalánok a bajnokság mellett a BL-ben az elődöntőig, a Király-kupában pedig egészen a döntőig jutottak.

Így aztán érthető, ha a 25 éves védő elgondolkozott a váltáson, és vannak is érdeklődők iránta, a Premier League 5. helyén végző Arsenal és a 6. pozícióban záró Manchester United is szívesen látná.

A Barcelonának Antoine Griezmann (és talán Neymar) leigazolása miatt minden bevétel jól jön, épp ezért elég vastagon fogott a ceruza, amikor megállapították Umtiti 60 millió eurós vételárát.

Igaz, a MU-nak és az Arsenalnak ez még úgy sem komoly tétel, hogy mindkét csapat lemaradt a BL-részvételről, bár a Mirror megjegyzi, az Arsenal szerényebb keretből gazdálkodhat a nyáron, a United viszont első körben Harry Maguire-t vette célba, úgyhogy ilyen szempontból nem is rosszak a londoniak esélyei Umtiti megszerzésére.

Ha annyit mondunk, hogy az Arsenal 51, a MU 54 kapott góllal zárta az előző bajnokságot, érthető, miért van égető szükségük egy minőségi védőre. 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!