Nemzetközi foci

Két angol óriás harcol a Barca világbajnokáért

A Barcelona francia védője, a tavaly nyáron világbajnoki címet szerző Samuel Umtiti az előző idényben minden sorozatot számolva mindössze 15 meccsen lépett pályára, pedig a katalánok a bajnokság mellett a BL-ben az elődöntőig, a Király-kupában pedig egészen a döntőig jutottak.

Így aztán érthető, ha a 25 éves védő elgondolkozott a váltáson, és vannak is érdeklődők iránta, a Premier League 5. helyén végző Arsenal és a 6. pozícióban záró Manchester United is szívesen látná.

A Barcelonának Antoine Griezmann (és talán Neymar) leigazolása miatt minden bevétel jól jön, épp ezért elég vastagon fogott a ceruza, amikor megállapították Umtiti 60 millió eurós vételárát.

Igaz, a MU-nak és az Arsenalnak ez még úgy sem komoly tétel, hogy mindkét csapat lemaradt a BL-részvételről, bár a Mirror megjegyzi, az Arsenal szerényebb keretből gazdálkodhat a nyáron, a United viszont első körben Harry Maguire-t vette célba, úgyhogy ilyen szempontból nem is rosszak a londoniak esélyei Umtiti megszerzésére.

Ha annyit mondunk, hogy az Arsenal 51, a MU 54 kapott góllal zárta az előző bajnokságot, érthető, miért van égető szükségük egy minőségi védőre. 

Olvasói sztorik