Nemzetközi foci

Újra játszhat a világbajnokságon Marozsán Dzsenifer

Biztosan lehetőséget kap a német csapatban a svédek elleni negyeddöntőben.

Marozsán Dzsenifer pályára léphet a német női labdarúgó-válogatott szombati negyeddöntős mérkőzésén a Franciaországban zajló világbajnokságon. A 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a német csapat első vb-mérkőzésén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is.

Marozsán kedden már edzésbe állt, pénteken pedig Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány azt mondta, a futballista pályára fog lépni Rennes-ben a svédek ellen.

Azt még később döntjük el, hogy a kezdőben, vagy csereként beállva jut majd lehetőséghez

– nyilatkozta a szakvezető.

Az olimpiai bajnok németek Marozsán nélkül is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerték meg négyesüket, majd 3-0-s sikerrel jutottak túl Nigérián a legjobb 16 között.

Nem biztonságos a Mol Fehérvár FC stadionja, Felcsútra költöznek
A Pancho Arénában rendezik az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóját.

Marozsán visszatérése nagy erősítés lenne a német válogatottnak, a középpályás ugyanis remek formában futballozott az idényben: az Olympique Lyonnal sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amelynek májusi, budapesti döntőjében gólt is szerzett. Emellett Francia Kupa-diadalhoz és bajnoki címhez segítette együttesét, 2017 és 2018 után pedig újra őt választották meg a bajnokság legjobb játékosának.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Olvasói sztorik