Magyar foci

Nem biztonságos a Mol Fehérvár FC stadionja, Felcsútra költöznek

A Pancho Arénában rendezik az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóját.

Nem a Mol Aréna Sóstóban, hanem a felcsúti Pancho Arénában fogadja a Fehérvár FC labdarúgócsapata az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján a montenegrói FK Zeta Golubovci gárdáját.

A Fehérvár F.C. Kft., mint a mérkőzésekért és az azon résztvevőkért teljes körűen felelős rendező, a rendelkezésre álló információk alapján nem látja garantáltnak a biztonságos mérkőzésrendezés körülményeit Sóstón

– olvasható a klub honlapján.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szokásos rutinellenőrzéskor derült ki, hogy a MOL Aréna Sóstó ivóvízhálózatának egy részében baktérium (Pseudomonas aeruginosa) jelenlétét mutatták ki a mérések. A létesítmény minden engedéllyel rendelkezik, az üzemeltető a hatóságokkal egyeztetve – a folyamatos üzemelés mellett – a szükséges intézkedéseket haladéktalanul elindította, és a tisztításhoz szükséges eszközöket beüzemelte.

Hangsúlyozták, hogy a baktérium a főépület vízhálózatában van jelen, a stadion többi részében – a lelátókon, a Sóstó Látogatóközpontban – nincs, tehát a szurkolókat, látogatókat semmiféle veszély nem fenyegeti.

A magyar csapatok még pihennek, de az Európa Ligában már megy a pörgés
Hét meccset rendeztek csütörtökön az előselejtezőben.

Labdarúgó-mérkőzések rendezésére az öltözőblokk kivételével – ahol szintén folyamatban van a helyzet megoldása – alkalmas a stadion, és várhatóan az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig.

A klub szerint az önkormányzat közleményében is elismeri, hogy a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így a kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére. Hozzátették: pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a probléma valóban megnyugtatóan megoldásra kerül az első mérkőzés megkezdéséig.

A Fehérvár FC július 18-án fogadja az FK Zeta Golubovci együttesét, továbbjutás esetén pedig a selejtező második fordulójában is a Pancho Arénában játszaná hazai meccsét a Magyar Kupa-győztes.

Kiemelt kép: vidi.hu