Nemzetközi foci

Sorban zavarják haza a focistákat a válogatottak

Mozgalmasan indult az Afrika Kupa.

Már három labdarúgót küldtek haza fegyelmezetlenség miatt az Egyiptomban zajló Afrikai Nemzetek Kupájáról, igaz, az egyiket pénteken visszavették.

A mali válogatott Adama Nianét „tiszteletlen viselkedés miatt” zárta ki a keretből. Sajtóhírek szerint a 26 éves támadó megütötte egyik csapattársát egy veszekedés során. Mali, amely a Mauritánia felett aratott 4-1-es sikerrel rajtolt, pénteken este Szuezben Tunézia ellen lép pályára.

Burundi csapata a 32 éves középpályást, Selemani Ndikumanát még az első meccse előtt hazaküldte meg nem nevezett ok miatt, míg a házigazda Egyiptom szerdán zárta ki a keretből Amr Vardát fegyelmi problémák következtében. Utóbbi az interneten zaklatott egy divatmodellt.

Nem biztonságos a Mol Fehérvár FC stadionja, Felcsútra költöznek
A Pancho Arénában rendezik az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóját.

Az egyiptomi csapat sztárja, a Liverpoollal Bajnokok Ligája-győztes Mohamed Szalah leszögezte, a legnagyobb tiszteletet kell megadni a nőknek. Szerinte viszont egy hiba elkövetése után is jobb emberré válhat valaki, ha második esélyt kap. Varda egy Facebookon közzétett videóban bocsánatot kért, az egyiptomi szövetség pedig 48 óra elteltével péntek délelőtt bejelentette, visszahívták a keretbe a játékost.

Kiemelt kép: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Olvasói sztorik