Nemzetközi foci

Dárdaiék ellen kezdi a bajnokságot a Bayern München

Ellenfelet kapott minden magyar érdekeltségű csapat a német bajnokság nyitányán.

A Bayern München és a Hertha BSC összecsapásával kezdődik a német Bundesliga 2019-2020-as szezonja augusztus 16-án az Allianz Arénában. Dárdaiék ellen kezd tehát a címvédő, ám az a kifejezés átalakult a nyáron: Dárdai Pál vezetőedző távozott, így a Dárdaiék szó fiára, a klub első csapatának kötelékébe tartozó Dárdai Palkóra vonatkozik.

A pénteken nyilvánosságra hozott menetrend szerint az előző idényben ezüstérmes Borussia Dortmund a Bayernhez hasonlóan saját közönsége előtt kezd, mégpedig az Augsburg ellen.

Sorban zavarják haza a focistákat a válogatottak
Mozgalmasan indult az Afrika Kupa.

Az újonc és története során először élvonalbeli Union Berlin a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán együttesét, az RB Leipziget látja vendégül az első körben, és ez lesz Julian Nagelsmann vezetőedző első tétmérkőzése a lipcseiek kispadján.

A szintén újonc Paderborn a Bayer Leverkusen otthonában lép pályára, a másodosztály előző szezonjának bajnoka, a Köln pedig Wolfsburgban vendégeskedik a nyitófordulóban.

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim idegenben, az Eintracht Frankfurt stadionjában kezd, a Sallai Rolandot soraiban tudó Freiburg pedig a Mainzot fogadja majd. A Német Szuperkupáért augusztus 3-án játszik a Bayern München a Borussia Dortmunddal, bajnoki találkozóikat pedig a november elején sorra kerülő 11., valamint április elején a 28. fordulóban vívják egymással.

Bundesliga, 1. forduló:

Augusztus 16., 20.30:
Bayern München–Hertha BSC
Augusztus 17-18.:
Borussia Dortmund–FC Augsburg
Bayer Leverkusen–SC Paderborn
Borussia Mönchengladbach–Schalke 04
VfL Wolfsburg–1. FC Köln
Eintracht Frankfurt–1899 Hoffenheim
Werder Bremen–Fortuna Düsseldorf
SC Freiburg–FSV Mainz 05
Union Berlin–RB Leipzig

Kiemelt kép: CARMEN JASPERSEN / DPA / AFP

Olvasói sztorik