Nemzetközi foci

Puscas duplázott, de a németek jutottak az Eb-döntőbe

A német válogatott jutott be az olaszországi U21-es Európa-bajnokság döntőjébe, miután a csütörtöki elődöntőben fordulatos, hat gólt és egy piros lapot hozó mérkőzésen 4-2-re legyőzte Romániát.

Pár éve érettségije sem volt a román focicsodát felépítő edzőnek
Egy edző, akit megpróbáltak elnyomni és megalázni fogta a román legenda fiát, néhány tapasztalt játékost és az U21-es Európa-bajnokság meglepetéscsapatát építette föl.

A román U21-esek már azzal kisebbfajta csodát hajtottak végre, hogy bejutottak a négy közé az Eb-n, pedig a keretek összértéke alapján utolsó előttiek voltak a mezőnyben. A csütörtöki, bolognai meccsen ugyan hátrányba kerültek a 21. percben Amiri szólógólja után, azonban még a szünet előtt fordítani tudtak: Puscas előbb tizenegyesből volt eredményes, majd fejjel.

Amiri szerzett vezetést Németországnak:

Puscas előbb egyenlített:

Majd már a románokat juttatta előnybe:

A második félidő elején a németek rúghattak tizenegyest és ugyan Radu érezte az irányt, csak beleérni tudott Waldschmidt lövésébe, védenie nem sikerült.

A németek egyenlítő találata:

Nem volt unalmas a hajrá sem, próbálták már a rendes játékidőben eldönteni a meccset a csapatok.  A németek két ordító ziccert is elrontottak de úgy, hogy még a kaput sem sikerült eltalálniuk. A 90. percben már nem hibáztak, egy lerántás miatt rúghattak szabadrúgást nagyon jó helyről, mintegy 20 méterről, a legurított labdát Waldschmidt lőtte a kapuba a kapufa segítségével. És még ezzel sem volt vége, Pascanu piros lapot érő lerántása után ismét szabadrúgást végezhetett el Németország, Amiri állította be a 4-2-es végeredményt.

A németek győztes gólja:

Majd ezzel zárták le a meccset:

Németország a spanyol-francia elődöntő győztesével találkozik majd a vasárnapik udinei döntőben.

Eredmény – U21-es Eb, elődöntő

Németország – Románia 4-2 (1-2)

Gólszerzők: Amiri (21., 90+4.), Waldschmidt (51. – 11-esből, 90.) illetve Puscas (27. – 11-esből, 44.)

Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik