Nemzetközi foci

Argentínát a kapusa mentette meg az óriási szégyentől

A Kolumbia elleni vereséggel kezdő Argentína Paraguayjal találkozott a Copa América második fordulójában. A csendesen csordogáló első félidő a végére pörgött fel, Paraguay pedig előnnyel vonulhatott a szünetre, mert Miguel Almiron mindenkit lesprintelt a bal oldalon, a beadására pedig Richard Sánchez érkezett, aki első válogatott gólját lőtte.

Pár perc telt csak el a második félidőből, amikor Lautaro Martínez a lécre lőtte a labdát, de az eset után büntetőt kaptak az argentinok, mert a videós visszajátszás megmutatta, hogy Martínez lövésénél Ivan Piris kezét érte a labda.

A büntetőhöz Lionel Messi állt oda, aki 68. gólját lőtte az argentin mezben, és ötödször volt eredményes Paraguay ellen, így válogatott szinten ez a csapat a kedvenc ellenfele. Érdekesség, hogy az ötből egyetlen akciógól sem volt, egy szabadrúgás mellett négy büntető gazdagítja a statisztikát.

A 63. percben azonban Nicolás Otamendi szabálytalansága miatt Paraguay is büntetőt kapott, de Franco Armani kivédte Derlis González próbálkozását.

A vége maradt 1-1, ami igazán egyik csapatnak sem jó. Az egyetlen dolog, ami némiképp vigasztalja az argentinokat, hogy a Copán még egyszer sem kaptak ki Paraguaytól, 19 győzelem mellett ez volt a hatodik döntetlenjük.

A helyzet nehéz, de nem reménytelen Argentína számára, győznie kell az utolsó körben Katar ellen, és ha a már csoportgyőztesként pályára lépő Kolumbia legalább egy ikszet elér Paraguay ellen, akkor Messiék befutnak a második helyre.

De győzelem esetén 4 pontjával akkor a két legjobb csoportharmadik egyikeként is továbbjuthat a kétszeres világbajnok. Kolumbiának viszont már nem kell számolgatnia, a James Rodríguez gyönyörű passza után szép gólt fejelő Duván Zapata révén összejött a győzelem Katar ellen, így a csapat biztosan ott lesz a nyolc között.

Copa América, B csoport, 2. forduló:

Kolumbia – Katar 1-0 (0-0)
gól: D. Zapata (86.)


Argentína – Paraguay 1-1 (0-1)

gól: Messi (57., 11-esből), illetve R. Sánchez (37.)

 

A csoport állása:
1. Kolumbia 6 pont
2. Paraguay 2
3. Katar 1 (2-3)
4. Argentína (1-3)

Kiemelt kép: DOUG PATRICIO / BRAZIL PHOTO PRESS

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik