Nemzetközi foci

Most aztán magyarázkodhatnak a brazilok

A Bolíviát 3-0-ra legyőző brazil válogatott a Copa América csoportkörének második fordulójában Venezuelával találkozott, amely korábban hosszú évtizedeken át a kontinens pofozógépének számított, mostanra azonban masszív kis csapattá vált. Erről a brazilok is meggyőződhettek, pedig a torna házigazdája jól kezdte a meccset, Richarlison lövésénél például nagyot kellett nyújtóznia Wuilker Farinez kapusnak.

Venezuelának is volt helyzete, a keret legtapasztaltabb játékosa, Salomon Rondon centikkel fejelt a kapufa mellé. Hat perccel a szünet előtt az újdonsült  BL-győztes Roberto Firmino révén gólt szerzett Brazília, de ezt a labdaátvételt megelőző szabálytalanság miatt elvették a braziloktól, akiket hatalmas füttyszó kísért az öltözőbe.

A második félidő elején a csereként beállt Gabriel Jesus is betalált, csakhogy a videós visszajátszásnál kiderült, Firmino lesen volt, úgyhogy maradt a 0-0. A hajrában Philippe Coutinho is korán örült, mert a VAR ismét közbeszólt, és megint Firmino miatt húztak be a lest.

A gól nélküli döntetlen Venezuelának óriási fegyvertény – először nem kaptak ki egy Copán, ha a házigazdával meccseltek -, a braziloknak ellenben elég kínos.

Mivel a csoport másik meccsén Peru 3-1-re verte Bolíviát, így a braziloknak és Perunak 4-4, Venezuelának 2 pontja van az utolsó kör előtt.

Copa América, A csoport, 2. forduló:

Brazília – Venezuela 0-0

 

Bolívia – Peru 1-3 (1-1)
gól: M. Moreno (28., 11-esből), illetve Guerrero (45.), Farfán (55.), É. Flores (90+6.)

 

A csoport állása:
1. Brazília 4 pont (3-0)
2. Peru 4 pont (3-1)
3. Venezuela 2
4. Bolívia 0

Olvasói sztorik