Nemzetközi foci sport

A nőkért harcol a focivébék történetének leggólerősebb játékosa

A női világbajnokság legizgalmasabb csoportjában Brazília 1-0-ra győzött Olaszország ellen, ami azt eredményezte, hogy ebben a négyesben a 0 pontos Jamaicán kívül csak 6 pontos csapatok voltak. A csoportelsőséget végül az olaszok szerezték meg jobb gólkülönbségük révén, Ausztrália lett a második, a brazilok pedig harmadikként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe.

A dél-amerikaiak gólját a hatszor is a világ legjobb játékosának megválasztott Marta szerezte büntetőből, aki ezzel a világbajnokságok történetének legeredményesebbje lett.

És nem csak a női mezőnyben, hiszel a 17 góljával megelőzi Miroslav Klosét, Ronaldót, Gerd Müllert is. Ami igazán elismerésre méltó, Martának 19 meccs elég volt a 17 gólhoz, míg Klose 24 vb-találkozón hozta össze a tizenhatot.

A meccs után Marta azt nyilatkozta, a női világbajnokság nem csak a sportról szól.

A nőket képviseljük itt mindannyian, és meg akarjuk mutatni, hogy bármilyen szerepet képesek vagyunk betölteni. Az egyenlőségért harcolunk

– magyarázta a brazil klasszis, aki az első játékos lett, aki öt vébén is eredményes tudott lenni.

Egy kis adalék a mondandójához: a mostani világbajnokság összdíjazása 30 millió dollár, ami éppen a duplája a legutóbbi vébének. Összehasonlításképpen: a tavalyi férfi vb-n 400 millió dollárt osztottak ki a 32 csapat között.

Idén a női vb győztese 4 millió dollárt vihet haza, ez éppen a fele annak, amit tavaly a csoportkörben búcsúzó csapatok kerestek az oroszországi tornán.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!