Nemzetközi foci

Kétszer is nagyon elverték őket, de lőttek egy gólt, és most nagyon boldogok

A női világbajnokság első fordulójának egyik szenzációja volt, amikor az Egyesült Államok 13-0-ra verte Thaiföld csapatát,

amely minden idők legfölényesebb győzelme a vébéken.

Az ázsiaiak a második fordulóban Svédországgal találkoztak, és a meccsre kilátogató nagyjából 9000 néző hatalmas üdvrivalgással fogadta a thaiföldieket.

A svédek hat perc után vezetést szereztek Linda Sembrant közeli fejesével, és a szünetre már 3-0-s előnyt építettek fel.

A meccs legizgalmasabb pillanata a hosszabbításban jött el, amikor a thaiföldi csapatkapitány, Kanjana Sung-Ngoen meglógott a jobb oldalon, majd a talán beadásra számító svéd kapust meglepve a rövid sarokba lőtt.

A gól elképesztő érzelmeket szabadított fel, a thaiföldi kispadon a szövetségi kapitány és a csapat mecénása zokogva omlott egymás nyakába.

„Ez a gól nagyon sokat jelentett nekünk. A svéd válogatott nagyon nehéz ellenfél volt, de ez a gól megmutatta, hogy kifizetődött a munka, amit a felkészülés során elvégeztünk. Ez a gól boldoggá és mosolygóssá tett minket” – nyilatkozta Nuengrutai Srathongvian, a thaiföldiek szövetségi kapitánya.

Az USA és Svédország összesen 75 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel Thaiföld ellen, ezek közül 32 találta el a kaput, míg Thaiföld a kétszer 90 perc alatt az egy gól mellett hatszor adott munkát az ellenfelek kapusainak.

A második vébéjükön szereplő thaiföldiek a csoportkör utolsó fordulójában Chilével játszanak, most, hogy az első góljuk megszületett, az új céljuk az, hogy megszerezzék az első pontjukat.

A csoport másik meccsén a zsinórban hatodik vb-találkozóján (ez vb-rekord!) betaláló Carli Lloyd duplázott, így az Egyesült Államok 3-0-ra verte Chilét, és a svédekhez hasonlóan hat ponttal áll. A csoportelsőségről a két továbbjutó egymás elleni találkozója dönt.

Eredmény, 2. forduló:

F csoport:
Svédország – Thaiföld 5-1 (3-0)
Egyesült Államok – Chile 3-0 (3-0)

 

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Egyesült Államok 6 pont (16-0), 2. (és továbbjutott) Svédország 6 (7-1), 3. Chile 0 (0-5), 4. Thaiföld 0 (1-18)

Kiemelt kép: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Olvasói sztorik