Nemzetközi foci

Luis Enrique elköszönt: a búcsúszavai hallatán sem lettünk okosabbak

Ismét kapitányt váltottak a spanyolok.

Szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Luis Enrique elköszön a spanyol nemzeti együttestől. A helyét korábbi segítője, Robert Moreno veszi át.

A szövetségi kapitány meglehetősen rövid ideig irányíthatta a válogatottat. A 49 esztendős szakembert tavaly július 9-én nevezték ki, szeptember 8-án, győzelemmel debütált az angolok elleni, idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Idén március 26-án derült ki, hogy a kapitány személyes (családi) okok miatt kénytelen távol maradni a csapatától, amely nélküle győzött Málta, Feröer-szigetek és Svédország ellen.

Luis Enrique nem vett részt a szerdai sajtótájékoztatón, ám nyilatkozatot adott ki, melyben megköszönte a közös munkát a játékosainak, illetve a szakmai stáb tagjainak.

Mivel az okok, amelyek miatt hiányoztam a legutóbbi mérkőzésekről, megakadályozták, hogy normális szövetségi kapitányként dolgozzak, úgy döntöttem, hogy elhagyom ezt a pozíciót. Köszönöm a szövetség illetékeseinek a bizalmat és a megértést. Külön köszönet a stábom valamennyi tagjának és a labdarúgóknak. Szívből köszönöm a médiának is, hogy tiszteletben tartotta a helyzetet

– búcsúzott Luis Enrique.

Kiemelt kép: Jose Breton/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik