Nemzetközi foci

Az AS Romával került egy ágra a Debrecen az Európa Ligában

A Bajnokok Ligája után az Európa Liga második körében is ellenfelet kaptak a magyar csapatok.

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének sorsolását követően az európai szövetség (UEFA) elkészítette a második számú klubsorozata, az Európa Liga következő selejtezőkörének párosításait is.

Mint ismert, a magyar bajnokságot az első körben három klub, a Mol Vidi FC, a Budapest Honvéd és a Debreceni VSC képviseli, de a szerdai sorsoláson érdekelt volt a Ferencvárosi TC is, amely abban az esetben folytathatja szereplését az Európa Liga második selejtezőkörében, ha kiesik a BL-ből a Ludogorec ellen.

Már egy órával a nem bajnoki ág sorsolása előtt elkészült a bajnokok ágának beosztása, mely szerint vagy az izlandi Valur Reykjavík vagy a szlovén NK Maribor lesz a Fradi–Ludogorec párharc kiesőjének ellenfele.

A 14 órás sorsoláson aztán a három NB I-es EL-induló is ellenfelet kapott: a Debrecen belehúzott az olasz AS Romával, a Vidi párharcának győztese a Breidablik–FC Vaduz továbbjutójával találkozik. A Honvéd kapott utoljára riválist: a Sabail (azeri)–U Craiova (román) győztese érkezhet.

Az első forduló hivatalos játéknapjai július 11-e és 18-a, míg a második forduló első mérkőzéseit július 25-én, a visszavágókat augusztus 1-én rendezik.

Európa Liga, második selejtezőkör (NB I-es csapatok párharcai)

Bajnokok ága

Valur Reykjavík (izlandi)/NK Maribor (szlovén)–Ferencvárosi TC/Ludogorec (bolgár)

Nem bajnokok ága

Mol Vidi FC/Zeta (montenegrói)–Breidablik (izlandi)/FC Vaduz (liechtensteini)
AS Roma (olasz)–Debreceni VSC/Kukesi (albán)
Budapest Honvéd/Zalgiris Vilnius (litván)–Sabail (azeri)/U Craiova (román)

Kiemelt kép: uefa.com

Olvasói sztorik