Nemzetközi foci

Tizenhárom játékos, akinek búcsút inthet a Barcelona a nyáron

Négyen biztosan távoznak, további kilenc labdarúgó sorsa bizonytalan.

A spanyol bajnok FC Barcelona játékosainak nagy része már pihen, de néhányan izgulhatnak, hogy hol folytatják a következő szezonban. Ennek apropóján az Eurobarca nézte meg, kik azok, akik távozhatnak a nyáron.

Kiemelik, hogy Jeison Murillo és Kevin-Prince Boateng biztosan visszatér a kölcsönadásából a Valenciához és a Sassuolóhoz, míg szintén biztosan elhagyja a csapatot a belga Thomas Vermaelen, aki négy szezon alatt mindössze 34 bajokin játszott. A Transfermarkt adatai szerint a legutóbb a török Sivasspornál szerepelt Douglas szerződése is lejár, így július 1-jén elengedi a klub. 2014-ben igazolt a katalánokhoz, összesen nyolc meccsen kapott lehetőséget, többnyire kölcsönadták.

Rajtuk kívül a lehetséges távozók közé sorolja a lap a Jasper CillessenNélson SemedoSamuel UmtitiRafinhaDenis SuárezAndré GomesIvan RakiticPhilippe CoutinhoMalcom kilencest.

Cillessen egy topcsapatban szeretne kezdőként játszani, de a katalánok 20 millió eurónál többet akarnak kapni érte. A portugál jobbhátvéd Semedo ügynöke közölte, védence nincs megelégedve azzal, hogy a fontosabb találkozókon Sergi Roberto mögött van a rangsorban. Az Atlético Madrid szemet is vetett rá.

Umtiti egyértelműen fogalmazott: maradni akar. Amennyiben Matthijs de Ligtet nem sikerül elhozni az Ajaxból, minden bizonnyal maradni is fog a francia, abban az esetben viszont, ha De Ligt érkezik, a katalánok azon lesznek, hogy új csapatot találjanak a bekknek.

Rafinha a szezon nagy részét térdszalag-szakadás miatt kénytelen volt kihagyni. A 26 éves középpályás szerződéséből már csak egy év van hátra, így szinte biztos, hogy 10 millió eurónál nem fognak érte többet kapni a katalánok. Rafinhához hasonlóan Denis Suárezért sem fognak kapkodni a csapatok, és valószínűleg 10 millió eurónál nem kap többet érte a klub.

Elpasszolja létszám felettivé vált játékosait a Real Madrid
Lucas Vázquez és Brahim Díaz sem játszana sokat, könnyen máshol köthetnek ki.

Gomes jó szezont tudhat maga mögött az Evertonnál, a teljesítményére több Premier League-csapat is felfigyelt. Két éve 35 millió euróért érkezett, közel ekkora összegű ajánlatot várnak érte az angol csapatoktól. Rakitic Umtitihez hasonlóan világossá tette, hogy nem akar távozni, azonban a horvát továbbra is várja az új szerződését, a klub vezetői viszont nem siettetnék ezt ennyire. A Barcelona ha kap egy 50 millió eurós ajánlatot a 31 éves játékosért, nem fogja minden áron marasztalni.

Coutinho pocsék szezonon van túl, a brazil másfél éve rekordösszegért érkezett, de közel sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A hírek szerint nem is boldog Barcelonában, így mindkét fél érdeke az lehet, hogy cselekedjenek, és megoldják az ügyet. A legvalószínűbb úti cél újfent a Premier League, ahonnan a katalánok legalább 100 millió eurós ajánlatot várnak.

Malcomért több ajánlatot is kaptak már, például az Arsenal és a Tottenham is érdeklődik a brazil szélső iránt. Arra kevés esély mutatkozik, hogy Coutinho és Malcom egyszerre távozik a katalánoktól, mert akkor kevés támadó maradna a csapatnál.

Kiemelt kép: Xavier Bonilla / NurPhoto

Olvasói sztorik