Nemzetközi foci

Ebből háború lesz: Totti távozni akar a Romától

Új edzője már van a Romának, a következő idénytől ugyanis a portugál Paulo Fonseca irányítja a csapatot, de úgy tűnik, Daniele De Rossi után újabb legendás alak hagyja el a klubot.

Meglepő, hogy ki lett a Roma edzője
Az új edző előző csapatával az elmúlt három idényben egyaránt duplázni tudott.

Francesco Totti 13 évesen került a Romához, amelyet 2017-ig játékosként szolgált, végül egyszeres olasz bajnokként, kétszeres olasz kupa- és Szuperkupa-győztesként, többszörös klubrekordeként, a Serie A történetének második legjobb góllövőjeként vette le a legendás tízes mezt.

Visszavonulása után az öltözőből a klubházba tette át a székhelyét, klubigazgatója lett a Romának, most pedig a technikai igazgatói posztot ajánlotta fel neki James Pallotta elnök.

Totti azonban ezt nem akarja elfogadni, és hétfőre sajtótájékoztatót hívott össze, ahol az olasz sajtó szerint bejelenti, hogy a távozik.

A közösségi médiában nagy vihart kavart a kiszivárgó információ, a Roma-drukkerek őrjöngenek, és nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illetik Pallottát.

A Football Italia szerint Totti viszonya akkor romlott Pallottával, amikor a korábbi sportigazgató, Monchi márciusban távozott, majd amikor az elnök kirúgta Eusebio Di Francesco edzőt. Ráadásul a legenda Pallotta tanácsadójával, Franco Baldinivel is nagyon rossz viszonyt ápolt, és úgy érezte, technikai igazgatóként nem lenne igazán komoly döntéshozó pozícióban.

A Sky Sport Italia azt írja, Baldininek jóval komolyabb szerepe van, mint szimplán tanácsadói, valójában ő döntötte el, hogy Fonseca legyen az új edző, miközben Totti Roberto De Zerbivel és Szinisa Mihajloviccsal tárgyalt.

A fentiekből is látszik, hogy jó nagy káosz van a Románál, kérdés, mi lesz a folytatás, ha Totti tényleg elköszön. Az biztos, hogy a szurkolókat nehéz lesz lenyugtatni.

Olvasói sztorik