Nemzetközi foci

Nagy: Jobbnak látom, ha keresek egy másik csapatot

Nagy Ádám a Blikknek adott interjút, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott remek sorozatáról és klubcsapatában, az olasz első osztályban érdekelt Bolognában lévő helyzetéről is beszélt.

Rossi segítője: Szalai Ádám durcás kisgyerekből a csapat oszlopa lett
A magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya elmesélte, hogy minden lehetséges forgatókönyvet előre lemodelleztek.

Ami kifejezetten ellentmondásos, miközben a jobbnál jobb eredményeket felmutató Rossi-csapatban az egyik legstabilabb, kihagyhatatlan láncszem, 23 évesen immár 33-szoros válogatott, addig Bolognában alig kap lehetőséget. Szinisa Mihajlovics vezetőedző összesen két meccsen vetette be a tavasszal.

Filippo Inzaghinál a szezon első felében a meccsek kétharmadán szerepet kaptam, a január végén kinevezett Mihajlovics viszont nem számolt velem. Volt csapattársam, akinek megmondta a szemébe, hogy nem játszik majd nála, engem viszont kétségek között hagyott. Én továbbra is mindent kiadtam magamból az edzéseken, de ez elvesztegetett fél év volt klubszinten. A válogatottban sem jó ez a kettősség. Vannak olyanok a keretben, akik a klubjukban több időt kapnak, s mégis én játszom

– fogalmazott nagy, aki elárulta azt is, természetesen örül, hogy bent tudtak maradni az olasz élvonalban, és mindez az edzőt igazolja. Mindezért jobbnak látja, ha keres egy olyan csapatot, amelynél rendszeresen pályára léphet.

Már akadnak érdeklődők. A célom Olaszországban maradni, de ha nem sikerül, akkor is topligás klubban folytatnám

– fogalmazott Nagy, aki elmondta, összességében nem volt bolognai elvesztegetett idő, hiszen minden rossznak megvan a jó oldala. Ő például mentálisan és fizikálisan is erősebb lett. A futóteljesítménye, a teherbírása is nőtt, és úgy érzi, amelyben a legtöbb kritika érte, az előrejátékban is fejlődött.

Kiemelt kép: Nagy Ádám épp Luka Modric ellen küzd a márciusi 2-1-es győztes Eb-selejtező meccsen fotó: Dennis Grombkowski/Getty Images

Olvasói sztorik