Nemzetközi foci sport

Elpusztíthatatlan családként jellemezték a portugál válogatottat

Fernando Santos szövetségi kapitány szerint csapata, a házigazda portugál válogatott játékosai fantasztikus munkát végeztek a Nemzetek Ligája vasárnapi portói döntőjében, amelyben 1-0-ra legyőzték Hollandiát.

– Néha a dolgok nem mennek tökéletesen, de ez az erőfeszítéseinken nem hagyott nyomott – mondta a szövetségi kapitány a mérkőzés után. Fernando Santos hozzátette: a portugál válogatott az elmúlt öt évben szinte „elpusztíthatatlan családot” alkotott.

– Folyamatos munka folyik a csapatnál, és ennek köszönhetően az esélyesek közé tartozunk bármelyik tornán, amelyen részt veszünk – nyilatkozta.

CR-ék újra a csúcson: Portugália nyerte a Nemzetek Ligáját
Goncalo Guedes szerezte a győztes gólt a Hollandia elleni fináléban.

Portugália 2004-ben döntős volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd elődöntőt játszott a 2006-os világbajnokságon és a 2012-es Eb-n. Fernando Santos 2014 óta irányítja a csapatot. Irányításával 2016-ban Eb-aranyérmes lett a gárda, amely meg tudta nyerni az NL első kiírását is.

Ez az öröm pillanata számunkra és a portugál emberek számára, sikerünk ott van a futball történelmében, de annál többet nem jelent. Ezután majd ugyanúgy vissza kell térnünk a munkához.

Kiemelte: a mostani csapat nem azonos a három évvel ezelőtti Eb-győztessel, hiszen folyamatosan építik be az új játékosokat.

Ronald Koeman, a vesztes csapat szakvezetője kiemelte: a megfiatalított, átalakított holland válogatott – amely meglepetésre nem jutott ki a 2016-os Eb-re és a tavalyi vb-re – egyelőre még nem áll készen arra, hogy trófeákat nyerjen.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt évben milyen nagy lépést sikerült megtennünk, és ez pozitív számunkra, de a következő lépésre talán több időre van még szükségünk

– hangsúlyozta az edző. A döntőről elmondta: támadójátékukkal csak részben elégedett, mert több helyzetet kellett volna kialakítaniuk.

– Talán túl korai is lett volna egy trófea, jövőre az Eb-n előre tudunk lépni. De nem akarom túl negatív színben feltüntetni csapatom teljesítményét, mert nagyon büszke vagyok a játékosaim hozzáállására. A döntőben ez ugyan nem volt elég a győzelemhez, de a sorozat egészét tekintve mégis pozitív összkép alakulhatott ki – nyilatkozta Ronald Koeman.

Kiemelt kép: AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!