Nemzetközi foci

CR-ék újra a csúcson: Portugália nyerte a Nemzetek Ligáját

Goncalo Guedes szerezte a győztes gólt a Hollandia elleni fináléban.

A Cristiano Ronaldóval felálló Portugália és Hollandia játszotta a válogatottaknak első alkalommal kiírt Nemzetek Ligája fináléját Portóban. A bronzérmet korábban Anglia tizenegyesek után szerezte meg.

Nemzetek Ligája: tizenegyesek után Anglia a bronzérmes
120 percen át nem született gól a harmadik helyről döntő találkozón.

A Sárkány Stadionban lejátszott összecsapás első félideje a házigazda fölényét hozta, gól viszont nem esett. A második játékrészben, a 60. percben a győztes gólt Bernardo Silva (Manchester City) passzából a mindössze 22 éves Goncalo Guedes (Valencia) lőtte, akinek ez volt az első tétmeccsen szerzett találata a válogatottban. A 17. válogatott meccsén pályára lépő támadó 18 méterről bombázott a bal alsóba.

Bár az utolsó fél órában mindkét kapu előtt voltak helyzetek, újabb gól nem született. Mondjuk a hollandoknak nem sok esélyük volt egyenlíteni, hiszen az első, kaput eltaláló lövésükre is 80 percet kellett várni…

Ez a portugálok második nemzetközi aranyérme: korábban  2016-ban megnyerték az Európa-bajnokságot. A Nemzetek Ligája tavaly ősszel indult, az 55 európai válogatott négy osztályban mérte össze tudását.

Nemzetek Ligája, döntő:

Portugália–Hollandia 1-0 (0-0)
Porto, Sárkány Stadion, 43 199 néző, v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Portugália: Rui Patrício – Semedo, Rúben Dias, Fonte, R. Guerreiro – Danilo, W. Carvalho (R. Neves, 93.), B. Fernandes (J. Moutinho, 81.) – C. Ronaldo, G. Guedes (R. Silva, 75.), B. Silva
Hollandia: Cillessen – Dumfries, De Ligt, van Dijk, Blind – De Roon (L. de Jong, 81.), F. de Jong, Wijnaldum – Bergwijn (Van de Beek, 60.), Depay, R. Babel (Promes, a szünetben)
Gólszerző: Guedes (60.)
Sárga lap: Dumfries (88.), van Dijk (91.)

Goncalo Guedes gólja (1-0)

Kiemelt kép: AFP

Olvasói sztorik