Nemzetközi foci

Nemzetek Ligája: tizenegyesek után Anglia a bronzérmes

120 percen át nem született gól a harmadik helyről döntő találkozón.

A Nemzetek Ligájában Svájc–Anglia mérkőzést rendeztek Guimaraesben a bronzéremért. Az elődöntő két vesztese 90 perc alatt nem jutott gólig, pontosabban olyan gólig, amelyet érvényesnek ítéltek, így 0-0-val zárult a rendes játékidő.

Visszavont találat viszont volt: az angoloktól Callum Wilson közelről talált be a 84. percben, ám ezt a VAR segítségével érvénytelenítették Wilson szabálytalansága miatt. Az angolok négy kapufát is lőttek, gólt azonban nem.

A hosszabbításban sem változott az eredmény, így a tizenegyesekre maradt a döntés. Az első sorozatban Harry Maguire és Steven Zuber magabiztos volt (1-1), a másodikban Ross Barkley panenkázott, Granit Xhaka a jobb alsóba gurított (2-2), a harmadikban a két dortmundi csapattárs, Jadon Sancho és Manuel Akanji sem rontott (3-3).

A negyedikben folytatódott a sorozat: Raheem Sterling és Kevin Mbabu volt eredményes (4-4). Az ötödikben az angoloknál a kapus Jordan Pickford bebikázta a labdát, de Fabian Schär sem rontott (5-5). A hatodik sorozat viszont már döntött: Eric Dier betalált, Josip Drmic lövését védte Pickford (5-6), így Anglia lett a harmadik.

A Nemzetek Ligájában 20.45-től következik a Portugália–Hollandia döntő Portóban.

Kiemelt kép: MIGUEL RIOPA / AFP

Olvasói sztorik