Nemzetközi foci

Felix Brych játékvezető tizenegyest ítélt Portugáliának, mégis Svájc lőtt belőle gólt

Olyat ítéletet ritkán látni futballpályán, mint amilyet a német játékvezető a Nemzetek Ligája szerdai elődöntőjén hozott össze.

Cristiano Ronaldo tavaly, június 20-án, az oroszországi világbajnokságon rúgott utoljára gólt a portugál válogatottban, majd augusztusban jelezték nem lép pályára egy darabig a nemzeti tizenegyben.

Szerda este aztán elég stílusosan, a Nemzetek Ligája elődöntőjében Svájcnak lőtt mesterhármassal (3-1) tért vissza majd egy éves száműzetéséből.

Nemzetek Ligája: Ronaldo mesterhármassal lőtte döntőbe Portugáliát
Svájc jól játszott, de csak büntetőből tudott betalálni.

A találkozóval két cikkben is foglalkoztunk már, Ronaldo góljait itt és itt tudja megnézni, de ideje megmutatnunk Svájc találatát is, ami nem mindennapi előzmények után született.

1-0-ás portugál vezetésnél a találkozó 53. percében Schar szabálytalanul akadályozta Bernardo Silvát, amely miatt a nézők legnagyobb örömére Felix Brych játékvezető habozás nélkül tizenegyest adott a hazai csapatnak. A szurkolók tapsoltak, várták az újabb Ronaldo gólt, de ekkor Brych füléhez kapott, majd kisétált egy kicsit videóbírózni.

Az igazi meglepetés eztán következett, mert kiderült, nem is ezt a szabálytalanságot nézte vissza, hanem az előző támadást, amely nem is a svájci kapu előtt zajlott. Ekkor a portugál büntetőterületen belül Zuber kapuralövés, vagy fejes helyett azért esett össze kecsegtető helyzetben, mert Semedo összerúgta a bokáit. Brych alaposan mérlegelte a helyzetet, majd a

svájciaknak ítélt büntetőt, mert az a szabálytalanság hamarabb történt.

Nemzetek Ligája, elődöntő

Portugália – Svájc 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Ronaldo (25. – tizenegyesből, 88., 90.), illetve Rodríguez (57.)

Olvasói sztorik