Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL-döntő: meglepetés a Tottenham kezdőcsapatában

Harry Kane felépült. Itt vannak a hivatalos névsorok.

Közzétették a hivatalos kezdőcsapatokat a Bajnokok Ligája szombat esti fináléja előtt. Bár mindenki úgy készült, hogy a Tottenham szupersztárja, Harry Kane csak a kispadon kezd, végül a csaknem két hónapja sérülést szenvedett támadó ott lesz a kezdőben. A liverpooli tizenegy ugyanaz, amit reggel beharangoztunk.

A Liverpool a hatodik végső sikerére hajt a BL-ben, ennél többször csak a Real Madrid (13) és az AC Milan (7) gyűjtötte be a trófeát.  A Tottenham lehet ugyanakkor a BEK/BL történetének 23. győztese, a hatodik angol, 2012 óta pedig az első új. A Spurs 2008 óta az első debütáló a fináléban, akkor a Chelsea a Manchester Uniteddel szemben alulmaradt a moszkvai házidöntőben.

A londoni csapat 1963-ban megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1972-ben és 1984-ben pedig az UEFA Kupát, így a Juventus, az FC Barcelona, az Ajax Amsterdam, a Bayern München, a Chelsea és Manchester United után a hetedik klub lehet, amelynek vitrinjébe mind a három európai trófea bekerülhet.

A BL-döntő hivatalos kezdőcsapatai:

Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Winks, Sissoko – Alli, Eriksen, Szon – Kane.
FC Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Wijnaldum – Mané, Szalah, Firmino.

Kiemelt kép: Julian Finney/Getty Images

Olvasói sztorik