Nemzetközi foci

Messi vezetésével összeült a Barcelona válságstábja

A rangidős játékosok is érzik: valami nincs rendben.

Mint ismert, szombat este 2-1-es vereséget szenvedett a Valencia ellen az FC Barcelona a spanyol Király Kupa-döntőben, így a 2018–2019-es idényben „csupán” két serleggel lett gazdagabb – 2018 nyarán megnyerte a spanyol Szuperkupát, a bajnoki címet pedig hetekkel a kupafinálé előtt biztosította.

Az együttes szezonjára azonban rányomta bélyegét a Liverpool ellen 3-0-s előnyről 4-3-ra elbukott Bajnokok Ligája-elődöntő, illetve ez a finálé, mely felerősítette azokat a hangokat, melyek szerint Ernesto Valverdének ideje távoznia a vezetőedzői posztról.

A játékosok azonban kitartanak a szakvezető mellett, a spanyol AS viszont azt írja: Lionel Messi, Gerard Piqué és Luis Suárez már az öltözőben válságértekezletet hívott össze. A lap szerint a Messi vezette, gyenge szezonzárást értékelő diskurzus a repülőtér felé tartó busz hátuljában folytatódott a rangidős játékosok között. Szemtanúk szerint a három játékos még a reptérre érkezés után is folytatta a kupaktanácsot és csak percekkel később csatlakozott a többiekhez.

Kiemelt kép: Jose Jordan/AFP

Olvasói sztorik